Sustine sanatatea tenului cu ajutorul colagenului
history_edu ele.ro calendar_month 27 Nov 2017, 18:28
Colagenul este o proteina care se gaseste in tesutul conjuctiv din intreg organismul si reprezinta 75% din piele, prin urmare, colagenul are o deosebita importanta in incetinirea procesului de imbatranire prematura. Acesta este strans legat de keratina si elastina, o proteina care mentine rezistenta epidermei, si are rol in combaterea petelor depigmentare. Pe masura ce inaintam in varsta, organismul produce din ce in ce mai putin colagen si calitatea acestuia scade dramatic, iar acest fapt conduce catre pierderea elasticitatii si fermitatii pielii. Scaderea cantitatii de colagen incepe, din pacate, cu varsta de 25 de ani si este favorizata de stres, alimentatie necorespunzatoare, oboseala si deshidratare. Este important ca, pentru mentinerea un ten impecabil, sa se actioneze din timp cu un ritual de ingrijire si intretinere adecvat.
Beneficiile colagenului asupra tenului
Inainte de a puncta beneficiile colagenului asupra tenului, atragem atentia ca acesta proteina joaca un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii articulatiilor, a musculaturii si a tesuturilor si, conform studiilor clinice, colagenul imbunatateste calitatea somnului si a tranzitului gastrointestinal. Insa, cele mai mari beneficii ale colagenului se observa asupra pielii. Cremele care au la baza colagen hranesc dermul in profunzime si astfel ajuta la repararea elastinei, iar rezultatul este o piele mai elastica. De asemenea, au capacitatea de a reduce ridurile fine si de a impiedica aparitia ridurilor de expresie, acele riduri care se formeaza, nu neaparat odata cu inaintarea in varsta, cat se formeaza atunci cand pielea nu detine suficient colagen natural. Acesta este si motivul pentru care unele persoane nu-si arata varsta, iar altele par imbatranite timpuriu. Pe de alta parte, un mare beneficiu al colagenului este ca reface tesutul mort din piele si are actiune cicatrizanta. Astfel, folosirea regulata a cremelor pe baza de colagen, lasa pielea vizibil intinerita, luminoasa si curata. Se recomanda ca inainte de aplicarea unei astfel de creme cu colagen, tenul sa fie curatat in prealabil si exfoliat cu un produs adecvat. Exfoliantul Gerovital este un produs remarcabil in acest sens, pe baza de fiole, care nu doar curata pielea in profunzime, ci si, gratie ingredientelor sale cu rol antiiflamator si antioxidant, contribuie la regenerarea pielii, stimuleaza sinteza colagenului si reface bariera naturala de protectie a pielii. Punctam ca dieta bogata in alimente care contin sau stimuleaza productia naturala de colagen, de exemplu sfecla rosie, citricele, pestele, soia, este de o deosebita importanta in sustinerea sanatatii tenului.
Ce inseamna depigmentarea pielii?
Depigmentarea pielii este o afectiune a dermului care nu implica durere, dar care afecteaza partea estetica prin aparitia unor pete mai inchise sau mai deschise la culoare. Este strans legata de melanina, o substanta pigmentara care se regaseste in piele, par si membranele ochiului, si care, in functie de concentratie, ofera o anume culoare acestora, fiind, totodata, responsabila si de protectia impotriva razelor ultraviolete. Depigmentarea pielii poate fi cauzata de o boala, categorie in care intra psoriazisul, vitiligo, pitiriazisul, albinismul, dar si cancerul, insa poate fi provocata si de expunerea necontrolata la soare, de anumite dereglari hormonale sau tulburari de metabolism. Este extrem de important ca persoanele care au predispozitie catre colorarea sau decolorarea pielii sa foloseasca, pentru ingrijirea tenului, creme pentru depigmentare . Acestea trebuie aplicate constant deoarece actioneaza prin decolorarea petelor pigmentare, au actiune antiiflamatoare si antioxidanta si contin colagen cu rol in regenerarea tesutului dermic, prin urmare au si rol antirid.