Tonifierea tenului

Tonifierea tenului
  calendar_month        
Afla care produse tonice sunt cele mai bune pentru pielea ta.

Pot lotiunele tonice sa micsoreze porii

Raspunsul simplu este nu. Ceea ce fac aceste lotiune este sa stopeze temporar efectul de pori dilatati. In acest caz, de ce sa le mai folosim?

Substantele tonice si astrigente sunt folosite dupa spalarea fetei si ajuta la indeparterea urmelor de machiaj sau murdarie de pe fata ta si iti pregateste tenul pentru aplicarea make-up-ului si in acelasi timp iti restabileste nivelul ph-ului.

Lotiune tonica pentru tipul tau de ten

Exista mici diferente: lotiunile tonice sunt mai blande decat cele astrigente (pe baza de alcool).Lotiunea tonica contine foarte putin sau zero alcool si are un efect mai bland decat cea astrigenta.
Pentru piele normala, cauta lotiuni tonice cu apa de trandafir sau pe baza de castravete
Pielea uscata va beneficia in urma unei lotiuni hidratante care sa contina uleiuri ca cel de richin, trandafir sau primula. Nu folosi lotiunile pe baza de alcool care-ti vor usca si mai tare pielea.
Pentru pielea sensibila, foloseste lotiuni tonice blande cu ingrediente linistitoare ca aloe sau apa de trandafir. Evita lotiunile cu alcool sau acizi alpha hidroxi (acid lactic sau glycolic) pentru ca usuca prea tare si cauzeaza iritatii.
Daca ai tenul gras cauta lotiuni tonice care contin alune pentru a indeparta depunerile grase, arborele de ceai pentru piele rosie si musetel pentru o piele mai linisitita

Astrigentii au in compozitie alcool
Poti folosi lotiuni astrigente doar daca ai ten foarte gras sau atunci cand pielea ta tinde sa fie foarte uleioasa, de exemplu cu o saptamana inainte de menstruatie.
Daca ai ten gras evita lotiunile tonice care contin uleiuri

Recomandari

Newsletter Ele.ro

doua fete
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right