Tu de ce ai celulita?

Tu de ce ai celulita?
  calendar_month        
Celulita a existat intotdeauna, dupa cum ne-o marturisesc Venerele durdulii din Antichitate, tablourile cu personaje feminine ale unui Tizian sau Rubens, dar si "plinuta" Marilyn, sex-simbol suprem al secolului trecut. A existat mereu.

Daca in trecut pernutele de pe solduri, talie si bazin erau considerate un fel de garantie a fertilitatii, ale idealului "femeii mama", in zilele noastre, celulita ne da o foarte mare bataie de cap fiind considerata alaturi de obezitate, unul din principalii dusmani ai esteticii corporale.

Poate ca despre cum o tratam s-a scris mult, mai toata lumea stie ca impachetarile anticelulitice (foarte variate si eficace, de altfel), masajul, ocupa un loc sfant in eliminarea celulitei. Dar, "de ce am celulita?" Iata una dintre intrebarile care al carei raspuns este unul ceva mai complex. De ce?

Perioada de crestere ocupa primul loc intre factorii declansatori de celulita, mai ales atunci cand avem de-a face cu cicluri neregulate.

Hainele stramte pe un loc secund cu atat mai puternic cu cat hainele stramte sunt purtate in permanenta (exemplu foarte des intalnit - jeansii mulati).

Sarcina si menopauza datorita riscului foarte mare de luat in greutate, dar si tuburarilor hormonale specifice fiecarui caz in parte

Mostenirea de familie - daca mama, bunica, matusa si verisoara sunt afectate de celulita, sperantele sunt minime ca tu sa scapi basma curata.

Anticonceptionalele - cu cat dozajul de hormoni este mai ridicat, cu atat si celulita va fi mai incantata sa se instaleze.

Balonarile repetate.

Constipatia frecventa.

Consumul redus de lichide - voi, cele care nu consumati minim cei 2L de lichide pe zi, lasati orice speranta de a avea o silueta supla, sanatoasa si lipsita de celulita.

Sedentarismul - in timp, lenea chiar ajunge "sa doara" prin formarea pernutelor (edemelor) celulitice foarte greu de eliminat.

Stresul si nelinistea pe perioade indelungate de timp.

Abuzul de medicamente.

Abuzul de alcool, tigari, cafea.

Tinuta corporala neadecvata - statul picior peste picior.

Daca o serie dintre acesti factori sunt inevitabili (perioada de crestere, sarcina, menopauza, mostenirea genetica), avem totusi de-a face si cu o serie de factori care, prin cunoasterea lor si vointa de de a scapa de acest inamic atat de neplacut pentru frumusetea noastra corporala, pot fi eliminati (sedentarism, haine stramte, lipsa de lichide, etc).

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Transcendental
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right