Unde isi traseaza ridurile brazdele?

Unde isi traseaza ridurile brazdele?
  calendar_month   update 23 Iun 2003, ora: 19:42      
Gura

Mereu in miscare, gura rade, surade, se musca, se bosumfla sau face grimase, ceea ce provoaca putin cate putin riduri. Acestea sunt in mod special expuse (vulnerabile) pentru ca sunt in intregime lipsite de glande sebacee si dotate cu o piele ultrafina. Mai mult, frigul, vantul si soarele sunt agresiunile cele mai dure pentru buze. Trebuie sa tratam conturul lor cu ingrijiri adaptate naturii pielii si, bineinteles, sa le protejam de frig si soare. Daca buzele dumneavoastra sunt crapate sau cojite, utilizati un stick special.

Ochii

Primele semne ale imbatranirii cutanee sunt ridurile si riduletele de la ochi. Acolo, pielea e extrem de fina: ea este de 0,5 mm fata de 2 mm pe restul fetei. Ea se deshidrateaza de 2 ori mai mult, iar derma care o sustine este mult mai putin groasa decat in alta parte. Cu 22 de muschi de la ochi si 10000 de clipituri pe zi, aceasta piele este mai mult expusa la miscare.

Ovalul fetei

Imbatranirea ovalului fetei sau a gatului se caracterizeaza printr-o pierdere de tarie care conduce din ce in ce pielea la relaxare.
Taria pielii consista in organizarea fibrelor colagenului si a elasticitatii in cadrul dermei. Aceasta organizare poate fi degradata prin atacul radicalilor liberi daca, cu varsta, sistemele de protectie antiradicale sunt depasite. Derma isi pierde calitatile mecanice in fata deformarilor si se coleaza mai putin pe osatura fetei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Riyo Mori, noua Miss Univers
  • person

    ""femeile sunt facute sa fie iubite, nu intelese" - oscar wilde"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right