Vitalitatea si formele trupului femeii - sanatate si frumusete

Vitalitatea si formele trupului femeii - sanatate si frumusete
  calendar_month        
Tendintele si "cerintele" modei
In societatea moderna a fost impus prin noile tendinte din moda si prin mass-media un anumit model feminin, pe care oamenii l-au acceptat fara nici un fel de discernamant, sub forma sabloanelor de gandire despre cum trebuie sa fie, sa arate si sa se comporte "femeia ideala".

Acest asa zis ideal de "femeii-snur", aproape fara forme si cu greutatea in jurul a 50 kg a devenit idolul generatiilor de femei din ultimii ani. Adolescentele, femei in formare, depun eforturi, uneori cumplite pentru a slabi, ca sa incapa intr-o imbracaminte cat mai stramta si mai mica, provocandu-si astfel boli grave cum ar fi anemia, anorexia si chiar complexe psihice greu de vindecat.

Pe continentul nord-american, efectele lansarii acestui "ideal feminin" nu au intarziat sa apara. Astfel, medicii au afirmat ca regimurile exagerate ale unor vedete, precum si infometarea constient asumata le poate grabi sfarsitul vietii.

Dincolo de mitul modei: cum doresc barbatii sa arate femeile?
Desi pe podiumul modei foto-modelele sunt intotdeauna foarte slabe fizic si aproape fara forme, am putut observa toti faptul ca dupa miezul noptii, in cadrul programelor pentru adulti femeile arata cu totul atfel. Intotdeauna femeile care atrag privirile barbatilor sunt inzestrate cu forme bine conturate. Femeile considerate ca avand un puternic "sex-appeal" nu sunt niciodata slabe si fara forme.

Iata ca exista totusi si curente de opinii contrare celor mai sus amintite, caci in lumea filmului de la Hollywood, actrite de renume sunt gata sa faca orice pentru a avea o noua imagine fizica. Majoritatea declara ca barbatii le plac mai mult asa, "cu forme", si ca foarte multa lume le considera chiar "mai apetisante".

Armonizarea in functie de constitutia corporala
Dupa cum putem observa in jurul nostru, fiecare femeie are o anumita constitutie corporala si un profil psihic specific.

Este necesar sa realizam ca fiecare femeie are un anumit tip constitutional, cu care s-a nascut si care nu poate fi schimbat asa de usor, abordand diverse diete gresite ce supun trupul unor adevarate traume. Fiecare tip constitutional are farmecul sau, de care fiecare femeie ar trebui sa fie constienta.

Exista femei ce apartin unui gen de feminitate matern, avand pieptul generos, pline de vitalitate, cu un psihism caracterizat de tandrete, spirit de sacrificiu si stabilitate. Tipul femeii vulcanice are trasaturile ferme, cu pieptul clar conturat, indraznet, cu un temperament arzator. In ultimul timp, dupa cum am amintit, a aparut preferinta pentru femeia eterata, cu un fizic fragil, suplu, cu un piept delicat.

Este evident ca nu exista un singur model ideal de feminitate la care toate femeile sa tinda. Este totusi important sa cautam un echilibru in ceea ce priveste constitutia noastra fizica. De aceea, persoanele supraponderale e bine sa se armonizeze, folosind plante si produse naturale de slabire, iar persoanele subponderale sa depuna eforturi pentru a ajunge la o vitalitate optima, utilizand produse cu efecte vitalizante.

Recunoasterea existentei diferitelor tipuri constitutionale desfiinteaza astfel, multe idei eronate din prezent privind alimentatia, standardele de inteligenta si chiar frumusetea.

Vitalitatea - dinamism si "pofta de viata"
Vitalitatea este capacitatea sistemului organic si a celui psihic si mental de a-si mentine echilibrul, de a se regenera si de a evita disfunctionalitatile si epuizarea. Vitalitatea este asigurata nu numai prin profilaxie, igiena, evitarea exceselor si a privatiunilor, dar si prin intretinerea functiilor psihosomatice, prin antrenament si activitate.Activitatea creatoare este principiul vitalitatii. Trebuie sa ne amintim mereu ca singurul mijloc de mentinere a acestui ansamblu de activitati care constituie viata umana este intotdeauna actiunea. Orice organ este intretinut, regenerat si mentinut in buna stare datorita proceselor declansate printr-o activitate specifica.
Vitalitatea ne confera stare de buna dispozitie, pofta de viata si efervescenta.

Stiinta argumenteaza!
Se spune ca persoanele mai plinute sunt fiinte bune, calme si pline de viata. Iata ca stiinta a reusit sa confirme aceasta printr-o nou descoperire.

James Watson, genetician, laureat al premiului Nobel (1962) este unul dintre savantii care au participat la descoperirea structurii spiralate a AND-ului. Watson si-a mutat domeniul de interes in controversata stiinta a imaginii umane. El a descoperit o teorie conform careia oamenii foarte bine impliniti corporal si armoniosi sunt mult mai fericiti decat cei slabi.

James Watson crede cu tarie ca femeile armonios implinite corporal, mai vitale si cu forme pline se bucura de o viata sexuala intensa si mult mai buna decat femeile care sunt slabe. El a afirmat, intr-o conferinta la University College din Londra, ca cercetarile sale sugereaza ca greutatea in plus si o anumita implinire corporala armonioasa au efecte biologice care fac ca femeile sa capete un caracter mai maleabil si mai echilibrat.

"Subtirimea si slabiciunea corporala nu au fost niciodata asociate cu sexualitatea", spunea Watson.

Teoria lui Watson este valabila atat pentru femei, cat si pentru barbati. Studiile sale referitoare la chimia corpului l-au condus la concluzia ca, in cazul femeilor, grasimea in corp si o implinire corporala armonioasa are drep efect cresterea numarului de edorfine. Este cunoscut faptul ca endorfinele genereaza o stare de buna dispozitie.

Interesul cercetatorului Watson este pur stiintific. El a cercetat cu multa atentie hormonul MSH (hormonul melanotrop hipofizar). Astfel, el a descoperit ca acest hormon (MSH) este in stransa legatura cu alti doi compusi chimici din corp - endorfinele si leptinele.

"Cu cat suntem mai impliniti corporal, cu atat dispunem de mai multe leptine si, este foarte posibil sa avem, atunci mai mult MSH, spunea Watson. "Opinia mea este ca starea noastra sufleteasca este controlata intr-o foarte mare masura de endorfine si ca, fara indoiala, noi dispunem de mai multe endorfine cu cat suntem mai impliniti corporal si armoniosi. Din acest motiv, nimeni nu l-a reprezentat pe Mos Craciun ca fiind slab - pentru ca oamenii slabi sunt anemici si nemultumiti".

Astfel, Watson concluzioneaza: "Omul slab este aproape intotdeauna un om nemultumit. Oamenii foarte multumiti sunt cei care sunt in mod armonios impliniti corporal".

Sursa: Armonianaturii

Recomandari

Newsletter Ele.ro

catalina
  • person

    "copii sunt niste ingeri"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right