Yoga - mai mult decat relaxare

Yoga - mai mult decat relaxare
  calendar_month        
In ziua de azi, stresul si problemele cu care ne confruntam isi pun amprenta asupra sanatatii si linistii noastre sufletesti. Uitam sa se bucuram de lucrurile marunte care ni se intampla, uitam sa zambim si uitam ca existe metode si cursuri pentru relaxare.

Una dintre metodele cele mai eficiente, recomandate atat de medici cat si de psihologi, este
Yoga ca si exercitiu de mentinere a sanatatii, echilibrului si de reducere a stressului.

Destresarea, relaxarea, intinderea muschilor si meditatia iti ofera echilibru. Sanatatea ta are parte de beneficii iar corpul este scos din ghearele presiunii cotidiene. Prin exercitiile specifice yoga scapi de rigiditatea care se instaleaza si se sedimenteaza din ce in ce mai puternic in corp cu fiecare zi ce trece in care nu practici o activitate fizica.

Daca nu esti o persoana activa fizic, suferi consecintele. Sedentarii si cei care au pozitii incorecte ale corpului (ale coloanei), atat in timpul mersului, cat si pe scaun, au frecvent dureri de spate, de articulatii, etc.
Yoga este mai mult decat o metoda de relaxare! Afla cum poti sa iti sculptezi corpul cu yoga!

1.Motivatie:

Yoga este un experiment stiintific, care propune practicantilor sai o metoda flexibila de a-si gasi fericirea, sanatatea si forma ideala. Yoga include: exercitii de stretching, respiratie si tehnici de meditatie, care iti vor calma starea emotionala si tonifia corpul.

Ce poate fi mai natural decat sa respiri adanc, sa iti intinzi usor toti muschii si sa lasi rand pe rand toate gandurile suparatoare sa te paraseasca? Aceasta este yoga. Ea include diverse pozitii, tehnici de respiratie, meditatie sau diverse ?coduri? morale cum ar fi: practicarea nonviolentei sau stilul de viata de o simplitate severa.

Exista multe pozitii yoga - unele te ajuta sa te relaxezi, altele iti imbunatatesc postura sau te feresc de osteoporoza.

2. Beneficii:

Flexibilitatea ta va avea numai de castigat! Yoga presupune miscari si intinderi ale muschilor, despre care nu stiai ca sunt posibile. Vei fi mai flexibila si mai usoara.

Slabesti! Este un exercitiu extraordinar pentru cine vrea sa piarda cateva kilograme. Iti tonifica trupul si vei avea o silueta delicata, dar puternica.

Este relaxant! Multe persoane practica yoga pentru starea de bine pe care o confera si pentru pacea interioara obtinuta, nu doar pentru slabit. Vei gasi astfel in interiorul tau calmul de care ai atata nevoie in ?lupta? cu lumea inconjuratoare.

Recomandari