Zonele predispuse la imbatranire prematura

Zonele predispuse la imbatranire prematura
  calendar_month        
Pe unele parti ale corpului semnele de imbatranire se vad mai repede decat pe restul corpului. Iata zonele corpului care au nevoie de ingrijire speciala:

Buzele

Zona din jurul buzelor este predispusa la ridare, in special daca fumezi. Tuguirea repetata a buzelor cauzeaza liniile fine. Cel mai bune sfat? Daca fumezi, lasa-te. Foloseste crema cu protectie solara cu factor de protectie 15 sau chiar mai mare pe timpul zilei. Da-te cu creme speciale pentru conturul buzelor, menite sa hidrateze si sa estompeze liniile fine.

Ochii

Liniile fine din jurul ochilor sunt primele semne ale imbatranirii pentru ca aceasta zona are pielea cea mai subtire, lucru ce duce la pierderea elasticitatii. Pentru a reduce din probleme, aplica crema pe pielea din jurul ochilor dimineata si seara, inaitne de a merge la culcare. Nu uita de ochelarii de soare, atat in sezonul rece cat si in cel cald.

Mainile

Mainile sunt alta zona a corpului unde stratul de piele este subtire, lucru ce face ca semnele imbatranirii sa se vada prematur. Expunerea la soare accelereaza subtiirea pielii, iar venele mai vizibile. Obisnuieste-te sa folosesti crema de maini cu protectie solara. Una cu antioxidanti ca vitamina E va ajuta la absorbtia radicalilor liberi. Odata pe saptamana exfoliaza-ti mainile, pentru a le face catifelate.

Gatul

Nu ai nevoie de o crema speciala pentru pielea gatului, ci o poti folosi pe cea pe care o aplici pe fata, de preferat o crema anti-aging. Observatie: pielea gatului poate fi mai sensibila decat cea a fetei, asa ca evita cremele cu acizi alfa-hidroxi, care o pot irita.

Recomandari