3 sfaturi care iti vor transforma complet tenul pana la vara

3 sfaturi care iti vor transforma complet tenul pana la vara
  calendar_month     photo_cameraPexels    
Tenul se resimte după sezonul rece și pentru a-l pregăti pentru vară, când este expus razelor soarelui, are nevoie de atenția noastră. În plus, odată cu vara vine și sezonul vacanțelor și ne dorim să arătăm cât mai bine în această perioadă. Bineînțeles că tratamentele cosmetice ne ajută în această direcție, însă este nevoie ca și noi să adoptăm câteva obiceiuri care să susțină toate eforturile de a avea un ten frumos și sănătos. Iată 3 sfaturi care îți vor transforma complet tenul până la vară:

Renunță la țigări

În general, fumatul este legat de boli pulmonare, ale inimii sau chiar de cancer, însă fumul de țigară are efecte nocive și asupra pielii noastre. Din cauza toxinelor eliberate se produce un stres oxidativ, care înseamnă lipsă de oxigen pentru piele. Asta se traduce prin apariția petelor pigmentare, acnee, apariția ridurilor și îmbătrânirea precoce a tenului, ca să amintim doar câteva dintre efecte. Descoperă în blogul LetsYoop și alte efecte ale fumatului asupra pielii.

Ideal ar fi să spui „stop” și să renunți definitiv la țigări, însă știm că este foarte dificil să faci asta. Poți, în schimb, să apelezi la alternative ale fumatului, care să elimine toate acele substanțe nocive din fumul de țigară, cum ar fi vapatul. Lichidele folosite te vor ajuta cu dependența de nicotină, iar prin reducerea treptată a concentrației lor vei ajunge ca într-un timp relativ scurt să renunți de tot la obicei.

Rutină bună de îngrijire a pielii

Îngrijirea tenului ar trebui să implice ceva mai mult decât demachierea și aplicarea unei creme. În funcție de tipul pielii, alege niște produse și creează-ți un ritual pe care să-l urmezi zilnic cu strictețe. La modul general, un ritual care să-ți facă pielea mai frumoasă într-un timp relativ scurt constă în: curățare (dimineața și seara), tonifiere (dimineața și seara), aplicarea unui ser cu vitamine sau alte substanțe care să susțină o piele frumoasă și sănătoasă, alese în funcție de tipul tenului (dimineața și seara), aplicarea unei creme hidratante în jurul ochilor (dimineața și seara), aplicarea unui ser/ cremă/ loțiune cu factor de protecție solară (dimineața) și, la final, o cremă hidratantă aleasă în funcție de momentul zilei. Seara se face demachierea înaintea acestei rutine, bineînțeles, dacă apelezi la machiaj. Deși sună complicat, să știi că toată această operațiune durează doar câteva minute, iar efortul este incomparabil cu efectele benefice pe care le are.

Alimentație și hidratare

Regimul alimentar și apa sunt vitale pentru un ten frumos și sănătos. Practic, totul începe de aici. Degeaba folosești cele mai bune produse de îngrijire dacă mănânci alimente care dăunează și înlocuiești apa cu băuturile carbogazoase. Este necesar să introduci în alimentație cât mai multe fructe și legume în stare proaspătă. Toate sunt bune, dar au grijă în special de ten și piele morcovii, citricele, roșiile, ardeii, cartofii dulci, nucile, migdalele, fructele de pădure, avocado, potrivit MedCrave. Ideal ar fi să te ferești cât mai mult de zahăr, alimente foarte picante sau foarte grase, sare în exces și alimente procesate.

De asemenea, pe măsură ce ne apropiem de sezonul cald, este recomandat să crești treptat cantitatea de apă pe care o bei zilnic și să depășești pragul celor doi litri.

Recomandari