5 pasi simpli pentru a obtine un zambet de Hollywood vara aceasta

5 pasi simpli pentru a obtine un zambet de Hollywood vara aceasta
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
24 Iun 2022, 18:34
       
Zâmbetul este cel mai frumos accesoriu, indiferent de anotimp. Mai mult, cu un zâmbet sănătos și strălucitor, poți să te faci memorabilă ușor, când întâlnești persoane noi. Vara, este mai important ca niciodată să ai grijă de sănătatea ta orală, fiindcă razele soarelui și căldura te îndeamnă să zâmbești continuu. Astfel, trebuie să iei toate măsurile necesare pentru a te asigura că zâmbetul tău este pregătit pentru acest anotimp. Cu multă grijă, te poți bucura de zile fără întâmplări neprevăzute, doar cu zâmbete pline.

Îți prezentăm cinci pași simpli, pe care să îi iei în considerare.

1. Programează-te la un control stomatologic de rutină

Primul pas care stă la baza unui zâmbet așa cum îl au vedetele de la Hollywood este reprezentat de vizitele regulate la medicul stomatolog. Adică, la fiecare șase luni, ai nevoie de o igienizare profesională, dar și de un consult de specialitate, pentru a te asigura că totul este în regulă.

Procesul va decurge fără durere, pentru că stomatologia beneficiază de aparatură de ultimă generație care să minimizeze orice fel de durere. S-ar putea ca stomatologul care îți face igienizarea să îți recomande o consultație la medicul ortodont, dacă vede ceva în neregulă la aliniere sau mușcătură. Nici acolo nu ar trebui să te sperii, cu toate că îți va lua amprenta dentara. Este un procedeu sigur și minim invaziv, pentru sănătatea zâmbetului tău.

2. Consumă alimente care să îți ajute dinții

Știi că sănătatea generală este în strânsă legătură cu alimentația. Dinții tăi nu fac excepție, iar unele alimente sunt recomandate pentru un zâmbet puternic. Printre ele, se numără:

Legumeleverzi - fiindcă tot este sezonul lor, cel mai bine ar fi să nu îți lipsească de la masă salatele sau spanacul;
Brânza, laptele și iaurtul - sunt bogate în calciu, adică o vitamină esențială pentru a face dinții puternici;
Merele și perele - ajută la curățarea dinților, prin stimularea creșterii de salivă;
Carnea și peștele gras - pentru că sunt bogate în fosfor, care este foarte important pentru smalț;
Fructele de pădure - sunt bogate în antioxidanți și te ajută să ai dinții puternici.

3. Ai grijă la băuturile și alimentele prea reci

Cu toate că vara înseamnă băuturi reci și înghețată, nu exagera cu ele. Consumul prea des al alimentelor și al băuturilor reci ca gheața duce către sensibilitate dentară, adică disconfort și durere la nivelul dinților, apărute brusc, când te aștepți mai puțin.

Bineînțeles, nu ai cum să renunți la ele, însă cel mai bine este să nu le consumi de la frigider, ci să mai aștepți câteva minute. Astfel, întreg organismul va fi ferit de simptome nedorite.

4. Nu sparge gheața cu dinții

Dacă ți-ai comandat un ice coffee sau o băutură cu gheață, să nu te gândești să spargi gheața cu dinții. Cu toate că ți-ai dori să te răcorești prin toate mijloacele posibile în zilele caniculare, gheața îți poate distruge dinții, atât la nivelul smalțului, dar și prin fisurarea lor.

Încearcă să o lași în pahar, dacă nu s-a topit de tot sau, în cel mai rău caz, dacă nu vrei să renunți la ea, să aștepți până se topește.

5. Nu sări peste periaj

Un ultim pas, dar cel mai important, este reprezentat de rutina de igienizare de acasă. Dimineața, este esențial să începi cu periajul dentar, imediat după ce te-ai trezit și nu după micul dejun. Vor fi îndepărtate bacteriile acumulate peste noapte și cavitatea bucală va fi reîmprospătată.

Seara, este la fel de important ca periajul să fie efectuat corect, chiar și când ajungi târziu. În felul acesta, te asiguri că zâmbetul tău este sănătos și puternic pentru fiecare zi de vară.

Pașii de mai sus sunt ușor de urmat pentru fiecare persoană. Prin urmare, pentru ca zâmbetul tău să fie asemenea celor din reviste, nu trebuie să faci schimbări majore, ci doar să întreprinzi o rutină benefică pentru tine și organismul tău. Mai apoi, îți va rămâne doar să zâmbești fără griji.

Sursa foto: Shutterstock.com
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere