Acneea juvenila: manifestari si tratament

Acneea juvenila: manifestari si tratament
  calendar_month        
Ce este acneea juvenila?

Acneea juvenila este cea mai intalnita forma de acnee si, dupa cum ii spune si numele, apare la tineri. Un studiu a aratat ca aproximativ 80% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 12 si 20 de ani sufera de acnee. Aceasta apare datorita secretiei unei cantitati mari de hormoni de catre organism, in timp ce pielea isi schimba aspectul.

Simptome si semne

Printre procesele care conduc la formarea acneei juvenile se numara acumularea de sebum, substanta grasa secretata de glandele sebacee ale pielii, hipersecretia de keratina si o proliferare bacteriana. Cumulate, acestea antreneaza inflamarea foliculilor de la nivelul pielii, dand posibilitatea formarii de comedoane, papulopustule, noduli (cunoscute sub numele de cosuri). Acneea apare mai ales in zonele cu mare concentratie de glande sebacee, cum ar fi pe fata, gat, piept si spate.

Acneea juvenila se manifesta prin puncte albe, puncte negre si chiar chisturi. Dintre acestea, chisturile sunt cele mai periculoase pentru ca pot cauza cicatrici in momentul in care cosurile sunt "stoarse".

Tratament

Trebuie stiut ca acneea juvenila nu apare din cauza neglijarii igienei ci din cauza schimbarilor hormonale si a stilului de viata de la aceasta varsta!

Sfat pentru fete: este nevoie de o atentie sporita in alegerea produselor cosmetice, in general, si a celor pentru tratarea acneei in special. Specialistii recomanda folosirea dermatocosmeticelor si spun ca acestea impreuna cu tratamentul medicamentos, amelioreaza acneea.
Alegerea lor are legatura cu tipul de leziuni de acnee si tipul de piele, iar pentru a afla aceste lucruri este indicat sa consultati un medic dermatolog.

Sfat pentru baieti: trebuie evitata folosirea prelungita a aceleiasi lame de ras sau imprumutarea aparatului de ras, deoarece se pot acumula bacterii care infecteaza foliculii si duce la aparitia cosurilor.

Acneea este specifica pubertatii, iar cea mai buna masura atunci cand se observa aparitia cosurilor este consultarea unui medic dermatolog.

Informarea corecta este inportanta in procesul de prevenire si ne scapa de multe batai de cap. Gaseste articole scrise de medici pe www.getcool.ro si castiga incredere in tine.

Discuta despre problemele pielii cu dermatologul Dermastyle, pe forum.ele.ro .

Citeste si articolul: Metode de tratare a acneei


Campania "Act Smart, Be cool!" este initiata de SRME si incearca sa vina in intampinarea tinerilor cu informatie corecta, specializata si sa ii indrume sa consulte medicul pentru a obtine rezultate eficiente. In cadrul campaniei, medici dermatologi vor merge saptamanal in scoli si licee din Bucuresti pentru a le tine elevilor cursuri despre tratarea acneei. In paralel, exista un site interactiv cu informatie specializata.


Recomandari