Atac la celulita: 3 tehnici simple de masaj in functie de zona afectata

Atac la celulita: 3 tehnici simple de masaj in functie de zona afectata
  calendar_month   update 19 Iun 2013, ora: 15:59   photo_cameraTehnici de masaj anticelulitic    
Celulita este o problema a pielii ce afecteaza tot mai multe femei, indiferent de varsta si greutate. Celulita apare mai ales pe solduri, fese si membrele inferioare (coapse) si nu este determinata de greutatea in exces, asa cum considera majoritatea.

Celulita apare in stratul subcutanat al tesutului pielii sub forma de celulele adipoase care se contracta si se intaresc, tinand pielea la o distanta nereglabila, fixa.

Tesuturile din jur continua insa sa se extinda odata cu cresterea in greutate sau acumularea de apa si, din acest motiv, exista arii cutanate trase in jos, in timp ce alte portiuni proemina in afara, rezultand aspectul denivelat al pielii, numit si "coaja de portocala".

Dincolo de creme minune sau tratamente costisitoare, celulita poate fi eliminata chiar de tine, cu o dieta adecvata si un program regulat de masaj dimineata si seara.

Masajul anti celulita are rolul de a diminua tesutul gras subcutanat si de a imbunatati aspectul pielii. Pielea ta va deveni mai ferma si cu un aspect sanatos.

Iata cateva miscari de masaj pe care le poti face chiar tu, acasa.

Regulile sunt simple:

- fiecare zona afectata de celulita trebuie tratata cu un tip de masaj diferit
- maseaza fiecare zona de doua ori pe zi timp de cel putin 2 minute
- miscarile de masaj trebuie facute mereu de jos in sus pentru a directiona sangele catre inima.
- foloseste o crema pentru slabit sau cateva picaturi de ulei esential de citrice sau de rozmarin.
- dupa fiecare sesiune de masaj bea multa apa pentru a elimina toxinele.

Nu exagera cu masajul si nu rani pielea prin miscari agresive. Risti sa te invinetesti sau sa agravezi celulita din cauza blocarii drenajului limfatic.

Iata ce tehnica de masaj sa aplici in functie de fiecare zona a corpului afectata de celulita:

Burtica: petrisaj

Intinsa pe spate ruleaza palma pe burtica si strange usor pielea ca si cum ai framanta un aluat. Alterneaza cu miscari circulare.

Coapse: percutie

Intinde-te pe o parte si loveste usor coapsa cu latul palmei ca si cum ai canta la o toba. Nu folosi aceasta tehnica si pe partea interioara a coapsei.

Solduri si fese: palpari si ciupiri

Stand in picioare, ciupeste usor pielea de pe solduri si fese de jos in sus. Repeta miscarea de cate 10 ori pentru fiecare zona.

Masajul anticelulitic se va incheia intotdeauna cu cateva miscari de relaxare a pielii, pe care le poti efectua cu podul palmei pentru un contact mai intens cu pielea. Trebuie sa efectuezi ca la inceput miscari lente, longitudinale, care sa porneasca de jos in sus.

Daca vrei ca masajul sa aiba efectul dorit, ai grija ca si dieta ta sa fie una adecvata.

Cele mai bune alimente in lupta cu celulita

Pestele gras (somon, hering, macrou, ton) te ajuta sa combati celulita, deoarece contine acizi grasi esentiali, in special Omega 3.

Orezul brun, painea integrala, cerealele integrale, toate acestea alimente ajuta sistemul digestiv sa lucreze eficient si previn formarea celulitei.

Legumele si fructele au un rol vital in mentinerea pielii sanatoase si in combaterea celulitei: paranghelul, avocado, legumele verzi, sucul de merisor, bananele, ananasul, papaya, ceapa, broccoli, nucile, coacazele negre, rozmarinul, ghimbirul, usturoiul, feniculul, citricele si pepenele verde.

Legumele si fructele contin antioxidanti care revigoreaza pielea, vitamine care reduc tesutul adipos si minerale care imbunatatesc circulatia, elimina excesul de apa din organism si stimuleaza metabolismul.

Elimina de urgenta din alimentatia ta cafeina si bauturile carbogazoase, carbohidratii rafinati (paine alba, paste, prajituri, produse de patiserie), sare, bauturi alcoolice si grasimi saturate.
Recomandari