Augmentarea buzelor - interventie, riscuri, rezultate

history_edu ele.ro calendar_month 28 Feb 2013, 12:31
Nu multe femei se mandresc ca poseda buze carnoase, frumos conturate si senzuale, insa cu siguranta ca toate si-ar dori ca natura sa fi fost mai generoasa cu ele din acest punct de vedere.
Ce presupune o corectare chirurgicala a buzelor si o augmentare care sa dea rezultate satisfacatoare am aflat de la Dr. Silvia Stanculescu Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva la Spitalul Medicover
Ele.ro: In ce cazuri se recomanda augmentarea buzelor prin injectare?
Dr. Silvia Stanculescu Vasalos: Augmentarea se recomanda in cazul persoanelor tinere care isi doresc buze mai pline sau mai bine conturate precum si in cazul femeilor de peste 40 care o data cu varsta au mai pierdut din volum.
Ele.ro: Este dureroasa procedura?
Dr. Silvia Stanculescu Vasalos: Procedura se efectueaza cu anestezie locala sub forma de crema si este nedureroasa.
Ele.ro: In ce consta mai exact intreaga procedura?
Dr. Silvia Stanculescu Vasalos: Augmentarea buzelor este o procedura standardizata care respecta cativa pasi de baza:
1. se efectueaza consultul unde se analizeaza cu atentie volumul si forma buzelor de la care se pleaca si se stabileste cu pacienta aspectul dorit;
2. se face anamneza pacientei, relevandu-se antecedentele personale patologice si i se explica pe larg procedura precum si posibilele reactii adverse;
3. se fac fotografii ale buzelor inainte de procedura si se semneaza consimtamantul informal dupa care se aplica crema anestezica;
4. dupa 30 min se fac injectii la nivelul buzelor prin care se introduce fillerul - substanta care augmenteaza buzele, in general acid hialuronic.
Ele.ro: Care sunt riscurile interventiei?
Dr. Silvia Stanculescu Vasalos: Riscurile sunt reprezentate de posibilele reactii adverse. Fiind o procedura care presupune injectare poate aparea o usoara sangerare la locul injectarii iar dupa pot aparea anumite reactii adverse, cum ar fi: inrosirea si umflarea zonei asupra careia s-a intervenit, ce pot fi asociate cu intepaturi, mancarime sau discomfort la aplicarea presiunii la locul de injectare. Aceste reactii pot dura cateva zile. Foarte rar, poate apare o decolorare la locul de injectare, necroza, abces, hipersensibilitate, granuloame, hematoame, chisturi si noduli - manifestari care pot aparea foarte rar si in cazul oricarei injectii.
Ele.ro: Sunt rezultatele augmentarii buzelor vizibile imediat dupa procedura?
Rezultatele sunt vizibile imediat dupa procedura dar atunci sunt un pic exagerate de edemul (umflarea) ce apare din cauza injectiei ca trauma locala. Acest edem suplimentar dispare in max 48 ore de la interventie.
Ele.ro: Care sunt recomandarile imediat dupa injectare si ce lucruri sunt interzise?
Dr. Silvia Stanculescu Vasalos: Dupa injectare se face un masaj usor si este interzis consumul de alcool si aplicarea fardului timp de 12 ore. Expunerea extrema la soare sau la temperaturi foarte scazute, radiatiile UV si sauna sunt interzise 2 saptamani dupa aplicarea tratamentului.
Ele.ro: Cat timp se mentin efectele augmentarii buzelor prin injectare?
Dr. Silvia Stanculescu Vasalos: Acidul hialuronic fiind un component al colagenului este biodegradabil astfel incat rezultatele se mentin in medie de la prima injectare cam 6 luni. Acidul hialuronic este molecula "minune" pentru ca nu doar mareste buzele, dar stimuleaza si propriul organism sa prduca colagen astfel incat de la a doua injectare rezultatele se mentin pana la un an, iar la injectarile ulterioare acest interval poate sa creasca cu 3 pana la 6 luni.
Interviu realizat de: Diana Paunescu