Concert caritabil Ronan O'Hora, in sprijinul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Marie Curie

Concert caritabil Ronan O'Hora, in sprijinul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Marie Curie
  calendar_month        
Fundatia Genesis organizeaza un concert caritabi pe data de 25 noiembrie, in sala ?Mihail Jora? a Societatii Romane de Radio.

Evenimentul este un recital extraordinar de pian sustinut de renumitul pianist britanic Ronan O?Hora, care se afla pentru prima data in Romania.

Fondurile obtinute din vanzarea biletelor vor fi donate Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din cadrul spitalului Marie Curie din Bucuresti, pentru achizitionarea unui aparat care depisteaza surditatea in faza neonatala.

Initiativa organizarii acestui concert face parte dintr-o serie mai ampla de proiecte pe care Fundatia Genesis le-a realizat de-a lungul timpului, si care au urmarit dezvoltarea copiilor pe plan educational si cultural, dar si contributia responsabila la asigurarea unor conditii optime in unitatile medicale specializate in ingrijirea copiilor.

Evenimentul beneficiaza de sprijinul total al artistului Ronan O?Hora, care s-a oferit sa doneze intreg onorariul cuvenit pentru concertul sustinut la Bucuresti, in beneficiul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti.

?Ne dorim ca, in seara de 25 noiembrie, Sala Mihail Jora sa fie plina de oameni care iubesc muzica si copiii, si care nu pot ramane indiferenti la problemele cu care se confrunta sistemul sanitar romanesc, in special cand este vorba de lipsa de echipamente medicale necesare in ingrijirea celor mici?, a declarat Ioana Necula, Presedintele Fundatiei Genesis.

?Am vrea sa dovedim din nou ca solidaritatea si compasiunea sunt valori de baza ale societatii romanesti?, a adaugat Ioana Necula.

?Ne bucuram ca beneficiem inca o data de sprijinul Fundatiei Genesis, in incercarea de dotare a spitalului Marie Curie, de aceasta data cu aparatura medicala care sa le acorde copiilor nascuti cu probleme auditive o sansa in plus la o viata normala?, a declarat Dr. Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Marie Curie.

Fundatia Genesis din Bucuresti, infiintata in anul 2000, are in componenta Gradinita Junior si Scoala Genesis cu clasele I-VIII, ambele acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, alaturi de Scoala de Limbi Straine si Centrul Cultural Genesis.

Misiunea Fundatiei Genesis este sa dezvolte si sa sustina un mediu educational la standardele excelentei, sa promoveze autenticitatea, respectul pentru cultura si valorile socio-culturale si, nu in ultimul rand, sa contribuie la dezvoltarea deplina a potentialului copilului.

Ronan O?Hora este unul dintre cei mai apreciati pianisti britanici. Artistul a sustinut recitaluri si a fost aclamat in aproape toate tarile din Europa, dar si in America, Canada, Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud.

O?Hora a sustinut concerte cu dirijori de prima mana, precum si alaturi de unele dintre cele mai faimoase orchestre simfonice ale lumii: Filarmonica din Londra, Orchestra Simfonica BBC, Orchestra de camera a Angliei, Filarmonica din Florida si Filarmonica din Queensland. Discografia sa numara in prezent peste treizeci de albume inregistrate.

Recomandari