Cum tii copiii ocupati vara asta

Cum tii copiii ocupati vara asta
  calendar_month        
Nici nu s-a terminat bine scoala si deja auzi plansetele copiilor tai: "M-am plictisit. N-am ce sa fac".

O tabara de vara este cam scumpa pentru buzunarul tau si deja sunt prea mari pentru a-i da la o cresa.

Cum o sa-i tii ocupati fara a da iama in buget?

Va trebui sa gasesti ceva ce le va face si lor placere.

In continuare gasesti cateva ponturi care ar trebui sa-ti tina copiii ocupati fara a-ti solicita prea mult portofelul.

Cauta niste programe de voluntariat pentru copii. Sunt multe organizatii non-guvernamentale care au astfel de programe si care, nu numai ca iti vor tine copiii ocupati dar ii va si invata cate ceva despre responsabilitate sociala.

Pana la urma, nu este niciodata prea devreme sa invete cat de daunatoare sunt si cum sa se fereasca de droguri, sau sa invete sa respecte oamenii in varsta petrecand timp cu ei la un centru.

Vorbeste cu secretariatul scolii la care invata copilul tau pentru a afla daca nu cumva au inclus in program si cursuri de vara. Multe scoli ofera pregatire continua si pe timpul verii, iar majoritatea sunt low-cost.

63935.jpg

Vorbeste la un bazin de inot pentru niste cursuri pentru copii. Nu alege insa piscinele particulare, mergi mai bine la bazine precum Floreasca sau Clubul Sportiv National - acestea sunt detul de ieftine, iar copiii se vor putea distra balacindu-se in apa pentru o ora sau doua.

Viziteaza o librarie locala si vezi daca au programe de vara pentru copii. De obicei sunt gratis, iar copiii pot merge la biblioteca, pot invata lucruri noi si pot interactiona cu alti copii de varsta lor. In plus, in toamna cand invatatoarea ii va intreba ce carti au citit vara asta, cu siguranta vor avea ce povesti.

Da-le de lucru si obtine mai mult timp pentru tine. Niciodata nu este prea devreme pentru a invata ce este responsabilitatea, si cum sa aiba grija de ei insisi. Daca ai doi copii, organizeaza un joc competitiv in care scopul este curatenia propriei camere. Primul care termina primeste bucata mai mare de tort. Chiar si fara competitie ii poti antrena in activita-ti prin casa. Ofera-le premii (bilete la film sau la piscina) pentru terminarea sarcinilor. Pune-i sa-si faca curatenie in cutia de jucarii, in dulapuri, birouri, sa dea cu matura in camera lor, si apoi recompenseaza-i.

Planuieste un eveniment mare pentru ultima luna de vara - e excursie la zoo, la Water-Park sau chiar la mare. Roaga-i pe cei mici sa faca treburi usoare pentru a castiga ceva bani in plus pe care ii vor cheltui dupa voie in excursia planificata. Pot face asta pana in ziua evenimentului, dupa care pot hotara daca vor in continuare sa mai castige ceva bani din cand in cand, dupa scoala sau doar in weekenduri. Nu numai ca iti vor oferi si tie mai mult timp liber, nemaifiind nevoita sa strangi toata ziua dupa ei, dar le va oferi si lor o ocupatie, invatand despre responsabilitate si cum sa aprecieze mai bine banii munciti "din greu".

Fa toate activitatile amuzante chiar daca este vorba de curatenia casei. Pana la urma, sunt in vacanta. Ajuta-i sa planifice treburile zilnice, activitatile, si aventurile lor in "lumea afacerilor" pentru a simti ca isi ofera contributia. Asigura-te ca le lasi si timp de joaca. Pana la urma este vacanta de vara si nu ar trebui sa planifici chiar fiecare minut. Lasa-i sa se si relaxeze, vor avea destule de planificat in timpul anului scolar.Recomandari