De ce sa adopti un copil

De ce sa adopti un copil
  calendar_month        
Adoptia este un subiect foarte delicat deoarece toti avem pareri diferite vis-a-vis de ea iar aceste pareri sunt bazate pe fapte.

Drept urmare nici una din ele nu poate fi trecuta cu vederea prea usor.

Probabil cel mai des intalnite dezbateri in ceea ce priveste adoptia se bazeaza pe problema ereditatii versus mediu ca factor definitoriu in dezvoltarea unui copil.

Sunt multe celebritati care adopta in ziua de azi, punand bazele unui trend. Chiar si femeile sau barbatii singuri o fac, probabil pentru a oferi lumii un exemplu de urmat.

Cu toate astea raman destule inhibitii in mintile oamenilor in ceea ce priveste adoptia.

O privire mai atenta asupra problemei adoptiei

Hai sa privim aceasta problema atat dintr-un punct de vedere spiritual cat si din punct de vedere statistic. Stiu ca spiritual pare un cuvant nepotrivit, insa in acest context ma refer la faptul ca oamenii vad copiii ca pe o mostenire, o parte din ei pe care o lasa in spate dupa moarte.

Deci, a adopta un copil ar insemna a trece dincolo de aceasat conceptie. Dar mai inseamna a te gandi la milioanele de copii care se afla deja in lumea asta, privati insa de iubirea si indrumarea unui parinte - putina statistica si un mare act de egoism.

Daca fiecare cuplu, daca fiecare familie ar adopta un copil care este singur pe lume cel putin s-ar micsora numarul celor care asteapta sa fie adoptati pentru a primi dragostea.Acum, ultimul lucru mentionat scoate la iveala alte probleme majore cum ar fi abilitatea de a iubi si a te comporta in mod egal atat fata de propriul copil cat si fata de cel adoptat.

Dificultatea apare atunci cand nu simtim acel sentiment de legatura si apartenenta cu noul copil.

Copiii nu poarta nici o vina

Oricare ar fi cauza, sunt copii pe care unii dintre noi i-am adus in lumea asta, copii care au nevoie de ingrijire, si care nu ar trebui sa fie pedepsiti pentru ca parintii lor s-au comportat iresponsabil.

Daca stam sa ne gandim putin, pare evident faptul ca, daca acesti copii ar fi adoptati si lasati sa creasca intr-un mediu bun, nu numai ca am putea micsora numarul copiilor neajutorati ci am contribui si la solutionarea altor probleme cum ar fi oamenii strazii si criminalitatea.

Acesti copii care cresc in orfelinate, dupa o anumita perioada de timp devin rebeli care tind sa devina criminali periculosi sau psihopati, fie si numai datorita faptului ca toata viata lor au fost supusi unei privatiuni psihologice, pentru ca nu au putut gasi raspunsul unora din cele mai bazale intrebari.

De cealalta parte, daca le oferim un camin in care sa poata simti caldura si grija, ar simti tipul de satietate si satisfactie pe care orice persoana vrea sa o simta si care este necesara pentru buna stare mentala.

E adevarat, este mai usor de spus decat de facut dar daca uitam de parintii lor reali si incercam sa le oferim acestor copii o cale de supravietuire, cu siguranta am putea face lumea asta un loc mai bun.

Recomandari