Expozitie Barbie si Lego la Bucuresti

Expozitie Barbie si Lego la Bucuresti
  calendar_month        
Papusa Barbie® si piesele Lego®, doua dintre cele mai de succes jucarii din lume, vor fi prezentate pentru prima data publicului roman intr-o expozitie unica adresata intregii familii. Evenimentul intitulat sugestiv "50 de ani de Barbie® si Lego®" este organizat pentru a celebra 50 de ani de la momentul lansarii celor doua produse si va avea loc in perioada 27 ianuarie - 8 februarie 2010, la Sala Dalles.

Pentru a aniversa 50 de ani de Barbie® si Lego®, a fost organizata o expozitie internationala unica, ce a facut deja turul a peste jumatate de mapamond. Peste 1.000 de jucarii si piese unicat vor fi expuse in 100 de vitrine special schitate pentru aceasta expozitie si vor descrie istoria de peste cinci decenii a papusii Barbie® si a pieselor Lego®.

De la premiera din Munchen in 2004, "50 de ani de Barbie® si Lego®" a devenit cea mai mare expozitie de jucarii din Europa, depasind toate recordurile de vizitatori. In cele peste 40 de orase din tari ca Germania, Danemarca, Portugalia, Grecia, Rusia, Ungaria unde a fost prezenta, copiii si adultii au fost purtati intr-o calatorie fascinanta in universul creat de cele doua jucarii.

63958.jpg
"Papusa Barbie® si piesele Lego® sunt doua dintre cele mai cunoscute jucarii din lume, acum reunite intr-o expozitie unica la nivel international pentru a sarbatori cei peste 50 de ani de istorie ai fiecarui produs in parte. Expozitia ajunge in Bucuresti, dupa ce a vizitat orase ca Lisabona, Atena, Viena, Budapesta, Bratislava, Varsovia, Munchen, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Leipzig si Mallorca si unde s-a bucurat de un succes rasunator. Publicul va putea vedea exponate unice si chiar va putea sa achizitioneze piese de colectie.", afirma Catalin Davidescu, organizator eveniment.

Expozitia "50 de ani de Barbie® si Lego®" este o invitatie pentru intreaga familie de a urmari istoria de peste cinci decenii a Barbie® si de a experimenta evolutia de la prima papusa realizata in 1959, pana la cele din prezent, cu outfituri concepute de designeri contemporani. In sectiunea Lego®, vizitatorii vor putea admira modele originale realizate cu zeci de mii de piese Lego®, de la masini, monumente celebre, pana la echipamente de constructii gigantice.

Evenimentul este organizat de King Size Production si va avea loc in perioada 27 ianuarie - 8 februarie 2010 la Sala Dalles.

93584.jpg

Despre Barbie®

In 1959, Ruth Handler, unul dintre fondatorii companiei de jucarii Mattel, a prezentat la Targul American de Jucarii din New York o papusa cu totul si toul noua: prima Barbie®. In timp, Barbie® a devenit un mit, un idol iubit de milioane de copii, o piesa de colectie, si nu in ultimul rand, Barbie® a inspirat designeri, realizatori de film si artisti.

Cu influente din lumea modei, a muzicii, filmului, dar si politica si sport, Barbie® a fost mereu o reflectare a lumii contemporane. Stilul ei de la sfarsitul anilor '50 a fost marcat de Elvis si muzica rock'n'roll, dar si de eleganta clasica a modei haute couture de la Paris. In anii 60, personalitati iconice ca Jackie Kennedy si Grace Kelly au fost o inspiratie pentru papusile Barbie®. In era disco a anilor 70, Barbie® si-a schimbat lookul in stilul filmului Saturday Night Fever si a melodiilor cantate de Bee Gees si ABBA. A urmat perioada cu influente din lumea sportului (aerobic si tenis), in anii 80, dar si din stilul de viata extravagant din seriale cum ar fi Dallas.Despre Lego®

Dupa 50 de ani de la momentul lansarii, Lego® continua sa fie una dintre cele mai dorite jucarii de catre copii. Chiar inainte de noul mileniu, a fost nominalizata ca fiind Jucaria secolului, unul dintre cele mai prestigioase premii din industrie, de catre Asociatia Producatorilor de Jucarii din Marea Britanie si de catre revista Fortune din SUA.

Povestea Lego® a inceput in Danemarca, in 1932, cand Ole Kirk Christiansen a pus bazele unui atelier pentru a produce jucarii de lemn. Numele pe care l-a gasit a fost o combinatie intre cuvintele daneze LEg si GOdt, care inseamna a se juca bine. Dupa 15 ani, Ole Kirk Christiansen a descoperit plasticul ca fiind materialul ideal de producere a jucariilor. A realizat prototipul pentru piesele Lego® in 1949, care inca reprezinta o sursa de inspiratie pentru copiii si adultii din lumea intreaga. Materialul din care sunt realizate piesele este un plastic stralucitor si puternic, rezistent la zgarieturi, iar piesele sunt schitate astfel incat sa se potriveasca perfect.

Recomandari