Impreuna de Anul Nou!

Impreuna de Anul Nou!
  calendar_month        
In sfarsit avem dovada contrara pentru cei care sustin ca Noul An nu se poate sarbatori cum trebuie daca sunt si copii prin preajma. Dimpotriva, cu cei mici orice sarbatoare e mai plina de viata si voiosie!

Iata cateva idei de distractie in timpul petrecerii de Revelion, care vor da un iz de copilarie si inocenta noptii dintre ani. Un an nou fericit!


Shaker zgomotos

Umpleti cateva sticle de plastic de jumatate, sau coifuri din plastic daca le gasiti prin magazine, cu boabe de porumb sau boabe de grau. Apoi, ca sa scapati de imaginea de plastic aplicati stickere in forma de stelute sau globuri sau Mos Craciun. Puteti foarte simplu sa faceti chiar si o ghirlanda de astfel de sticle zgomotoase. Dati cate o gaura in gatul fiecarei sticlute si apoi treceti prin gauri o panglica colorata, cu care sa puteti lega sirul de sticle de doua cuie sau de ceva stabil din casa.


Numaratoarea inversa

Cumpara un bloc de desen A3 (eventual de carton) si desenati pe fiecare dintre primele 10 foi numere de la 1 la 10. La miezul noptii fiecare copil prezent la petrecerea va trece prin fata oaspetilor purtand cifra corespunzatoare numaratorii. Cand trece si ultimul copil puteti sa dati noroc pentru ca sunteti in Noul An! Daca nu aveti 10 copii invitati la petrecere nu-i nici o problema. Impartiti colile in mod egal sau proportional la numarul copiilor si ai grija sa nu se incurce numaratoarea!


Ploaie de baloane

O solutie simpla si foarte eficienta, mai ales ca si cei mici si cei mari adora sa se joace, si de ce nu in final sa sparga, baloanele. Uite ce e de facut:

Foloseste doua fete de masa din hartie - de preferat de culoare alba, si coase-le pe trei laturi lasand una din laturile mai mici desfacuta. Apoi lipeste de tavan "sacul" astfel creat si ai grija sa lasi o bucata de panglica la indemana ca sa poti sa tragi de sac pentru a da drumul la baloane.

Umfla apoi cel putin 75 de baloane, sau mai putine in functie de cat de mult spatiu ai. Cumpara pe langa baloane confetti stralucitoare si neaparat nu de hartie. Asta pentru ca dupa ce cad toate hartiutele colorate pe jos, orice bautura rasturnata din greseala peste hartie va imprima culoarea confetti-ului pe covor.

Umple "sacul" cu baloane si deasupra pune confetti si alte accesorii de petrecere. Daca le pui invers s-ar putea ca sacul de hartie sa cedeze inainte de miezul noptii! Acum lipeste si ultima latura a sacului si lasa o bucata mai lunga de scotch sau de panglica sa iasa din sac astfel incat sa ai de ce sa tragi.

La miezul noptii trage cu putere de sac incat sa se rupa si sa umple camera de baloane si confetti!


Bradul de Revelion!

In loc sa lasi bradul asa cum este pana de Boboteaza cand in sfarsit il puteti despodobi, ce-ai zice de o rearanjare pentru petrecerea de Revelion?

Pune-ti copiii la treaba si faceti impreuna cat mai multe fundite din panglica alba, albastra sau rosie, sau orice alte culori va vin in minte. Inlocuiti apoi globurile cu baloane si trompete de revelion. Singurul lucru care trebuie sa mai ramana din vechiul brad este instalatia de lumini. Daca vrei sa rezolvi mai repede cu despodobitul dupa petrecere, atunci cea mai buna idee este sa inlocuiesti globuletele si restul ornamentelor cu bomboane si ciocolatele sau fructe asezate la marginea din interior a ramurilor, astfel incat sa nu cada.

Dupa o noapte obositoare dar foarte placuta, vei constata ca ti-a mai ramas numai sa dai jos instalatia de brad!
Marele final!

Chiar inante de miezul noptii, cei mici (ajutati bineinteles de parinti) pot sa zboare in Noul An daca isi iau avantul de pe scaunele din camera. Ce poate fi mai frumos decat o pertrecere in care toata lumea se simte minunat?

Recomandari