Placerea shopping-ului

Placerea shopping-ului
  calendar_month        
Am fost zilele trecute - cu ocazia sarbatorilor, prin magazine, la cumparaturi.

Dupa cateva ore de cautari prin supermarket, mall-uri si galerii ale supermarket-urilor pot sa va zic ca am facut o mare descoperire! Sunt mai multe categorii de cumparatori si anume: cei care se duc la cumparaturi si stiu exact ce cauta, ce vor si ce buget au alocat si cealalta categorie pentru care a merge la cumparaturi, a face shopping, este o placere, o arta!

De altfel si magazinele sunt in asa fel organizate incat sa fie toata lumea multumita.

Acum daca luam fiecare categorie de cumparatori in parte, putem vedea ca de mici suntem invatati cum sa facem cumparaturi. Mai intai vedem ce buget avem, apoi se face o lista de necesitati, ce anume ne trebuie, daca mergem in supermarket pentru cumparaturile uzuale, mancare, detergenti, cosmetice sau mergem sa cumparam haine, incaltaminte, jucarii, cadouri.

Primul lucru pe care ne invata parintii atunci cand gasim ceva ce ne place este sa intrebam cat costa, sa ne uitam la pret, la eticheta. Abia apoi vedem daca ne putem permite sa cumparam produsul respectiv, daca ne incadram in bani daca putem sa luam tot ce avem pe lista, incepem sa comparam preturile din mai multe locuri si sa alegem varianta optima. Bine inteles ca mai este un aspect foarte important: calitatea, care stim foarte bine, se plateste.

Putem sa cumparam un produs ieftin care sa nu fie de calitate si sa tina putin sau un produs mai scump dar care este calitativ superior si pe termen lung ne protejeaza buzunarul. Dupa cum zicea bunica: "ce e ieftin - e scump!"

Sa trecem la cealalta categorie de cumparatori: cei care fac o arta din shopping.Cum invatam sa ne relaxam la cumparaturi?


Terapia prin shopping!

Probabil ati auzit despre ele si ati vazut persoane care au zeci de perechi de pantofi, palarii, esarfe, camasi, posete... Oare de ce?

Fiecare are o pasiune, fiecaruia ii place sa cumpere ceva anume, unii parfumuri altii lenjerii, altii bibelouri sau obiecte de arta, dar cum ne relaxam la cumparaturi?

In primul rand:

nu ne uitam la preturi, la etichete

nu ne intrebam daca ne trebuie sau nu produsul respectiv, daca avem la ce sa il folosim sau nu

cumparam din placerea de a cumpara, din pasiune!

Nu conteaza daca suntem la magazine cu brand sau nu, doar cumparam!
Copiii sunt invatati de mici cu acest concept, fiecare primeste cate un cos sau carucior pentru cumparaturi si are dreptul sa il umple cu ce vrea, cu ce arata bine, cu ce miroase bine, cu ce ii place, cu ce isi doreste, fara restrictii financiare. Parintii sunt cei ce aleg magazinul.

Cei cu buget mai mic aleg un magazin care are preturi mai mici, cei cu un card echipat corespunzator colinda prin mazine de firma, fara a-si pune problema banilor.


Putem sa ne relaxam la cumparaturi chiar daca nu avem bani?

Bineinteles! Ne uitam, ne informam, vedem ce se poarta, ce ne-ar placea sa avem, poate chiar probam cate ceva sa vedem daca ne vine bine sau nu, ne integram in atmosfera de shopping, ne detasam de grija pretului si uite asa ne relaxam!


Se poate orice, important este sa ne simtim bine.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

cine mai
  • person

    "poezia e creaa￯ie,e viaa￯a￯ tra￯ita￯ pe verticala￯ chiar a￯i o secunda￯..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right