Plasarea implantelor mamare - decizia medicului

Plasarea implantelor mamare - decizia medicului
  calendar_month        
Orice femeie care vrea sa isi faca un implant mamar este framantata de nenumarate intrebari.

Una dintre cele mai importante este: unde ar trebui sa fie plasat implantul mamar?

Deasupra muschiului sau sub acesta?

Medicul va stabili acest aspect in functie de forma AAi volumul sanului. Insa, de cele mai multe ori proteza mamara se introduce sub muschi.

Implant subglandular

Implantul se plaseaza intre glanda mamara si muschiul pectoral. Operatia este mai usoara, nefiind necesara manipularea muschiului pectoral. Durerea si disconfortul postoperatorii sunt mai mici intrucat muschii sunt lasati intacti. Acest tip de interventie este recomandat cu precadere femeilor sportive la care plasarea subpectorala ar duce la deformarea vizibila a implantului odata cu contractia muschiului pectoral.

Insa, nici dezavantajele nu sunt de neglijat. La pacientele slabe se pot vedea si simti marginile implantului plasat subglandular. Rata de contractura capsulara este mai mare. Doar pielea nu suporta greutatea implantului, sanii se lasa mai repede, iar la o perioada dupa operatie s-ar putea ca pacienta sa necesite un lifting al sanului.

Implant partial submusculatura

In majoritatea cazurilor, muschiul pectoral va acoperi partea de sus si mediana din implant. Acesta este plasat sub muschiul pectoral, iar principalul avantaj este riscul mai redus de contractura capsulara. De asemenea, stabilitatea implantului este mai mare. Marginile implantului sunt partial acoperite, iar la atingere sanul e mai natural. Exista tehnici specifice care protejeaza implantul de miscarile muschiului si dau sanului un aspect mai natural.

Implant total sub musculatura

In acest caz, implantul este plasat total sub muschiul pectoral. Se foloseste cu precadere atunci cand se plaseaza implante de dimensiuni mici, mai ales in cazul reconstructiei de san. Nu se foloseste in chirurgia estetica.

ATENTIE!

In cazul sanilor lasati, implantul mamar nu ii ridica! Este nevoie si de lifting mamar intern (fara cicatrici externe) sau lifting mamar extern (cu cicatrici externe).

Recomandari