Restaurare faciala totala nechirurgicala

Restaurare faciala totala nechirurgicala
  calendar_month        
Dr. Mihaela Leventer
Medic primar dermatolog
Clinica DERMASTYLE Bucuresti


"Orice femeie are varsta pe care o merita"
Coco Chanel


Vrem nu vrem, toti ne pierdem tineretea si nu se poate spune ca exista un prag bine definit al batranetii. Uzura materialului se vede in special pe fetele noastre. De-a lungul vietii aspectul facial se modifica treptat, an dupa an, si este influentat de genetica, stil de viata si factori de mediu ca expunerea la soare sau activitatea intr-un mediu poluat.

Un tablou infricosator, care se intampla doar celorlalti, nu mie. De ce mie, pentru ca eu ma simt pe dinauntru ca la 20 de ani… "Toti vor sa traiasca mult, dar nimeni nu vrea sa imbatraneasca", spunea Benjamin Franklin.

Se impune o reparatie capitala, insa teama de bisturiu si de durere e prea mare. Ce-ar fi sa afli ca exista deja un plan de restaurare delicata, punct cu punct, ca a unui tablou valoros pe care vrei sa-l ai in conditie perfecta pe termen lung?

Imbunatatirile subtile care pastreaza trasaturile si naturaletea expresiei sunt de preferat celor radicale care schimba brusc aspectul fetei.

Pentru ca nu vrei sa devii alta persoana, ci aceeasi doar un pic mai tanara, va recomand un algoritm de tratament de ultima ora, care necesita un timp de recuperare minim si un beneficiu egal cu cel al metodelor chirurgicale de lifting facial, de corectie a pleoapelor si uneori de lifting al fruntii.

Reconstructia faciala antiimbatranire nechirurgicala inseamna injectarea de toxina botulinica pentru relaxarea ridurilor de expresie de pe frunte sau de la coada ochilor sau pentru ridicarea colturilor buzelor si relaxarea corzilor platismale de la nivelul gatului.

Mai inseamna umplerea santurilor nazolabiale si a celor de la colturile buzelor cu o substanta care da volum, cea mai sigura si multumitoare fiind cea pe baza de acid hialuronic sau calciu hidroxidapatita. Volumul buzelor poate fi refacut cu acelasi acid hialuronic cu vascozitate mare, care sa reziste in tesut aproximativ 6-10 luni.

Feriti-va de implanturile care promit termene mai lungi sau de cele "definitive", deoarece veti deveni peste cativa ani cu o probabilitate de 99% candidate la bisturiu pentru o indepartare a implantului. Cearcanele pot fi si ele umplute, dar cu multa atentie, pentru ca zona este foarte delicata si exista riscul diseminarii la distanta a substantei prin vasele capilare care impaienjenesc zona. Pastrarea volumetriei si simetriei fetei sunt vitale pentru conservarea unui aspect mai tanar. Se pot imbunatati instantaneu zona pometilor si cea de deasupra sprancenelor prin umplere cu o substanta care da volum. Dupa cum am mai spus, nu numai aparitia ridurilor si pierderea elasticitatii cutanate marcheaza trecerea anilor, ci si modificarea texturii cutanate, cu accentuarea desenului vascular, marirea porilor si patarea pielii.

Pentru toate acestea singura optiune este tehnologia moderna. Cu ajutorul laserului Fraxel cu lumina fractionata putem reconstrui aproape 60% din suprafata cutanata, cicatricile vechi se estompeaza, porii se micsoreaza, textura pielii devine catifelata iar petele de melasma se reduc vizibil. Laserul cu lumina intens pulsata contribuie la rejuvenarea intregii suprafete cutanate, reducand atat cheratozele cat si vinisoarele vizibile. Cu un radiocauter pot fi indepartate fara urma toate papiloamele crescute pe gat, fata sau pleoape. Iar aparatele de radiofrecventa cresc elasticitatea cutanata prin contractia fibrelor de colagen si elastina. In felul acesta pielea se coleaza din nou pe mulajul format de oase si muschi, iar gatul de buldog dispare.Toate acestea se pot obtine fara intreruperea activitatii si cu un efect vizibil dupa fiecare sedinta. Magia intineririi artificiale nu se mai practica astazi doar prin operatii complexe de lifting, efectuate in anestezie totala de-a lungul multor ore, ci mai nou prin migaloase imbunatatiri punctuale adaptate personalizat fiecarui tip de fizionomie.

Jerome K. Jerome, misogin convins si autor al cartii "Trei intr-o barca", remarca malitios pe la sfarsitul secolului al XIX-lea: "Ridurile! De ce femeile continua sa le poarte e un mister pentru mine. Daca i-ar pasa catusi de putin, orice femeie din clasa mijlocie ar fi in stare sa faca suficiente economii din banii lunari de cosnita pentru a scapa de fiecare rid".


Accesati si pagina de facebook Dermastyle">59491.jpg

Recomandari