Cat par este normal sa pierzi si cum previi caderea acestuia!

Cat par este normal sa pierzi si cum previi caderea acestuia!
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
10 Aug 2015, 08:00
  update
Actualizat
09 Aug 2015, ora: 23:29
     
Simti ca pierzi prea mult par la fiecare periere si nu stii daca este normal? Specialistii spun ca in general o persoana pierde intre 60 si 100 de fire de par zi.

Acest numar poate insa varia de la persoana la persoana, in functie de lungimea parului. La femeile cu parul lung, pierderea firelor de par s-ar putea resimti mai tare insa.

De asemenea, pe langa caderea normala, piederea podoabei capilare mai este favorizata si de alti factori.

Parul este foarte sensibil, de aceea acesta poate cadea si din cauza unor afectiuni la stomac, febra mare, stresul de la birou sau dieta alimentara. Chiar daca parul nu cade in momentele de tensiune, acesta poate sa devina mult mai sensibil si la 10 saptamani mai tarziu.

Vara, parul pica mai mult

Cele mai mari caderi ale parului au loc la sfarsitul verii si mai putin in timpul iernii. Cel mai indicat ar fi ca in perioada estivala sa incerci sa il speli mai rar si nu de cateva ori pe zi. O data sau de doua ori pe saptamana este suficient.

Mare atentie la placa de par si la uscator. Orice sursa de caldura poate duce la ruperea firului de par, si nu la pierderea lui. Acestea slabesc firul de par si au un impact negativ asupra cresterii lui. Ruperea parului nu este neparat asociata cu caderea parului, insa poate duce la reducerea grosimii acestuia.

Incearca sa folosesti suplimente cu biotina pentru par si sa il speli cu sampoane fara sulfati. De asemenea, daca ai parul ondulat sau foarte gros, ai grija cum il perii. Fii cat mai delicata si nu il peria foarte agresiv.

In cazul in care caderea parului continua sa fie masiva pe o perioada de mai mult de trei luni, mergi la medic. S-ar putea sa existe o problema interna. Cele mai frecvente cauze ale pierderii parului pe termen lung sunt deficiente de fier, vitamina D, si vitamina B12, precum si hipo sau hipertiroidism.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
jurnalul unei despartiri 2
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
Cercei placati cu aur alb de 18k

89 RON   139 RON

Ofert Ele.rochevron_right
36% reducere