4 pericole ale unghiilor cu acril

4 pericole ale unghiilor cu acril
  calendar_month        
Vestea buna este ca unghiile cu acril nu cauzeaza probleme semnificative de sanatate. Acest lucru se intampla daca tehnicianul care-ti face manichiura este atent, lucreaza curat si are instrumentele sterilizate. Totusi exista 4 probleme care ar putea aparea. Iata care sunt acestea:

Maltratarea unghiilor

Maltratarea ungiilor artificiale poate avea consecinte grave. Folosirea unghiilor drept instrumente sau scule este unul dintre lucrurile pe care nu ar trebuie sa le faci niciodata. Unele dintre aceste unghii sunt asa rigide incat multe femei au tendinta sa le foloseasca pentru a curata obiecte sau drept surubelnita. Problema este ca legatura dintre unghia artificiala si unghia naturala este mai puternica decat legatura dintre unghia naturala si baza unghiei. Daca baza unghiei se rupe oricat de putin sansele sa faci vreo infectie este foarte ridicata.

Ingrediente periculoase

Alergenii chimici folositi in unghiile din acril si lacurile de unghii pot cauza probleme. Ingredientele cele mai periculoase sunt formaldehida, metacrilat de metil si bilutele de metal din sticlutele de lacuri de unghi (acestea pot contine ume de nichel), un cunoscut alergen.
Unghiile cu gel realizate cu raze UV

Unghiile cu gel (acelea care presupun folosirea razelor UV) pot ridica probleme pentru persoanele care iau medicamente fotosensibile. Spune-i manichiristei daca iei vreun astfel de medicament cum ar fi tetraciclina. Expunerea unghiilor la lumina razelor UV poate crea reactie fototoxica sau una fotoalergica.

Indepartarea riscanta a lacului de unghii

Solutiile care indeparteaza lacurile de unghii pot deteriora atat unghiile naturale cat si cele artificiale, din cauza efectului de uscare. O data ce unghia se usuca, aceasta se poate rupe mai usor. De aceea este recomandat sa folosesti solutie pentru indepartarea lacului de unghii maxim o data pe saptamana.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

unless
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right