6 trucuri utile pentru ca parfumul tau preferat sa dureze mai mult

6 trucuri utile pentru ca parfumul tau preferat sa dureze mai mult
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
23 Nov 2016, 09:45
  update
Actualizat
23 Nov 2016, ora: 09:49
     
Te parfumezi dimineata si dupa o ora, maxim doua, mirosul a si disparut? Invata cum poti face ca parfumul tau preferat sa dureze intreaga zi, fara sa fie nevoie de o reimprospatare:

Incepe cu o lotiune neparfumata

Aplica mai intai pe corp o lotiune fara parfum. Asta intrucat pielea nu este cel mai bun receptor pentru parfum. E destul de grasa si nu absoarbe. In schimb, daca folosesti o lotiune hidratanta, parfumul va patrunde in piele si se va mentine mai mult timp.

Opteaza pentru o nota de baza puternica

Mirosurile au persistenta diferita. Citricele dispar mai rapid, intrucat moleculele lor sunt foarte usoare, in vreme ce aromele florale vor dura mai mult. Aromele care dureaza mai mult sunt utilizate de obicei ca note de baza, cum ar fi vanilia, moscul sau lemnul.

Aplica parfumul strategic

Iti place la nebunie un parfum pe baza de citrice, dar nu reusesti sa il mentii toata ziua? Aplica-l impreuna cu un alt parfum, cu o baza mai puternica, pentru a prelungi durata de viata a parfumului tau preferat.

Parfumeaza-ti parul

Parul miroase mai bine decat pielea ta. Daca ai parul lung, aplica cateva pufuri de parfum la varful firelor de par. Cand iti vei roti capul dintr-o parte in alta vei fi surprinsa de adierea parfumata pe care o vei resimti.

Aplica parfum pe haine

In vreme ce parfumul aplicat pe piele ar putea disparea prea repede, acesta este bine-venit pe haine. Atentie unde il aplici. Cel mai bine este sa il aplici pe dusul hainelor, ca sa nu te trezesti cu urme inestetice. Poti, spre exemplu, sa iti parfumezi esarfa pe care o porti. Impactul va fi simtitor.

Aplica in zona de puls

Atunci cand aplici putin parfum in zonele de puls, cum ar fi incheietura mainilor, gat sau spatele genunchilor, caldura radiata de aceste puncte va elibera treptat parfumul, facandu-l sa dureze mai mult timp.
Recomandari