Ce spun sprancenele despre tine?

Ce spun sprancenele despre tine?
  calendar_month        
Grosimea, forma si culoarea sprancenelor ne pot dezvalui multe despre personalitatea noastra.

Trendul actual spune ca se poarta sprancenele foarte groase, inchise la culoare, alungite aproape de linia parului. Astfel de sprancene spun despre o femeie ca este serioasa, cu un caracter puternic.

Cele mai frumoase femei de la Hollywood au adoptat deja acest trend: Sienna Miller, Madonna, Natalie Portman si Kate Winslet. Toate au sprancene foarte groase, drepte si bine definite.

Acest trend s-a manifestat in prezentarile de moda din toamna trecuta cand modelelor li s-au pictat sprancene groase, ca cele ale Fridei Kahlo.

In decursul istoriei...

In anii '30 vedetele de cinema precum Greta Garbo sau Marlene Dietrich aveau sprancenele foarte subtiri, vopsite perfect, lucru ce le dadea in permanenta o expresie surprinsa.

Teoria era ca locul femeii in societate era unul decorativ, spre deosebire de rolul barbatului care mergea la munca si intretinea familia.

80602.jpg

Sprancenele au inceput sa se ingroase in perioada razboiului, in principal pentru ca femeile nu mai aveau atat de mult timp de petrecut in fata oglinzii.

In anii '60 si '70 se purta pensarea exagerata, iar arcul sprancenei era unul foarte bine definit. Semnificatia? Femeile erau incantate sa fie tratate ca niste fetite.

Pe la mijlocul anilor '80 top modele ca Cindy Crawford sau Christie Brinkley au luat exemplul actritei Brooke Shields, afisandu-se cu sprancene stufoase, care dadeau un semnal clar ca nu te puteai pune cu aceste femei.In anii '90 sprancenele subtiri au revenit.

Cantitatea de par facial este dictata de hormonul masculin, testosteronul de aici si ideea ca sprancenele stufoase sunt un semn al fortei, al masculinitatii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right