Cu ce produse de baza iti poti incepe cariera de make-up artist

Cu ce produse de baza iti poti incepe cariera de make-up artist
  calendar_month     photo_camerapexels.com    
Ca make-up artist, ai posibilitatea de a-ți exprima creativitatea prin intermediul machiajului, creând diferite lookuri pentru a pune în valoare frumusețea și individualitatea fiecărei persoane. Primul pas pentru o carieră în această industrie este să urmezi un curs acreditat, care îți va oferi informații corecte și complete.

Urmează apoi să îți creezi arsenalul de produse de machiaj, de la A la Z. Iată cu ce produse de bază poți porni la drum:

1. Seturi de machiaj

Seturile de machiaj sunt adesea mai ieftine decât achiziționarea produselor individual, astfel că vei economisi bani achiziționând un set complet. Aceste seturi includ de obicei o varietate de produse, cum ar fi rujuri, farduri de ochi, blush-uri, pensule etc. Astfel, vei avea acces la o gamă completă de produse pentru a crea diferite lookuri.

Vei găsi în magazinele de specialitate diverse truse machiaj, cu multiple culori. Poți, spre exemplu, să începi cu două palete: una cu nuanțe nude, naturale, și una cu nuanțe intense, de culori vibrante.

2. Seturi de pensule

Dacă vrei să devii un make-up artist profesionist, ai nevoie de un set de pensule de calitate care să satisfacă toate nevoile tale în materie de machiaj. Un set de pensule complet ar trebui să includă următoarele tipuri de pensule:

- Pensulă pentru fond de ten: folosită pentru aplicarea uniformă a fondului de ten pe întreaga față;

- Pensule pentru farduri de ochi: o varietate de pensule pentru aplicarea fardurilor de ochi, inclusiv pensule plate pentru aplicarea culorilor, pensule cu vârf ascuțit pentru linii fine și pensule fluffy pentru a difuza fardul uniform;

- Alte pensule de care ai nevoie sunt: pensula pentru blush, pensula pentru contur, pensula pentru iluminator, pensula pentru sprâncene și pensule pentru buze.

3. Baza de machiaj

Principalul rol al bazei de machiaj este acela că pregătește pielea pentru aplicarea produselor de machiaj. Hidratând și hrănind tenul, crează o bază perfectă pentru aplicarea fondului de ten și a fardurilor.

Baza de machiaj ajută în același timp și la uniformizarea texturii și a culorii tenului și acoperă imperfecțiunile (atunci când conține pigment).

4. Seturi de gene false

Genele false adaugă volum și lungime genelor naturale, conferind un aspect dramatic și atrăgător. Acestea pot transforma instantaneu aspectul machiajului și creează un acel efect de ochi de pisică sau de gene bogate și dese.

Genele false vin într-o varietate de stiluri, forme, lungimi și culori, oferind o gamă largă de opțiuni pentru a crea diverse lookuri în funcție de forma ochiului clientei. Poți alege între gene false cu aspect natural, dramatice, voluminoase, curbate sau în formă de evantai.

5. Fonduri de ten

Ca make-up artist profesionist, este important să ai o varietate de fonduri de ten în trusa ta de machiaj, pentru a le putea adapta pentru diferite tipuri de ten, texturi și preferințele clienților.Fondul de ten sub formă de cremă este ideal pentru tenurile uscate sau mature, oferind o hidratare suplimentară și o acoperire mare. Poate fi folosit pentru a acoperi imperfecțiunile și pentru a uniformiza textura tenului. Pentru tenul gras se recomandă produse cu textură lejeră, iar pentru tenul normal poți adapta orice tip de fond de ten.

Poți adăuga în trusă și un fond de ten mineral, deoarece este o opțiune naturală și non-iritantă pentru tenurile sensibile sau cu probleme. Aceste fonduri de ten sunt, de obicei, non-comedogenice și oferă o acoperire ușoară până la medie, conferind un aspect luminos și natural.

Industria machiajului este în continuă schimbare, cu noi tehnici, produse și trenduri care apar în mod regulat. Ca make-up artist, vei avea mereu oportunitatea de a învăța și a-ți perfecționa abilitățile. Trusa de machiaj va trebui și ea adaptată în timp, așa că urmărește constant trendurile.


Recomandari