Cum maschezi imperfectiunile tenului

Cum maschezi imperfectiunile tenului
  calendar_month        
Tenul sufera adesea de diferite afectiuni superficiale, de tipul petelor de culoare maro sau rosiatica. Acestea nu sunt neaparat periculoase dar inestetice.


O pata poate fi cauzata de pistrui, pori blocati, o iritatie a pielii sau cicatrice.


Inloc sa te simti inconfortabil din cauza imperfectiunilor tenului tau, pastreaza la indemana cateva produse cosmetice de machiaj pentru a corecta micile imperfectiuni.


Inainte de a te apropia de fata ta insa, spala-te pe maini. Murdaria sau uleiurile de pe piele nu vor face decat sa agraveze iritatia.
Alege un baton corector potrivit pentru culoarea si tipul imperfectiunii pe care doresti sa o maschezi. Corectorul este un produs de machiaj cu textura cremoasa su un plus de pigmenti specifici pentru anumite parti ale fetei tale.


Alege un corector in nuanta de galben pentru a ascunde petele de culoare rosiatica, si un corector ceva mai deschis decat nuanta tenului tau pentru semnele mai inchise la culoare.


80778.jpg
Foloseste un camuflaj pentru a ascunde problemele mai proeminente ale tenului, precum cicatricile mici ramase de la acnee, pistrui sau iregularitatile pielii.


Aplica corectorul sau camuflajul pe zona cu probleme folosindu-ti degetele, o perie pentru fard de ochi sau un burete. Intinde-l si pe zona din jur folosind o miscare circulara - incearca sa faci in asa fel incat sa nu se observe diferenta intre zona corectata si restul tenului.


Dupa ce ai terminat, aplica o baza de machiaj fara grasimi pe intreaga fata si finiseaza totul cu pudra pentru un aspect mat si catifelat.

Recomandari