Cum sa folosesti eyeliner-ul

Cum sa folosesti eyeliner-ul
  calendar_month        
Pregateste-ti creionul de ochi si asigura-te ca mana nu-ti tremura (sprijina-ti cotul de masa).
Trage o linie de la coltul interior pana la coltul exterior al ochiului printr-o miscare fluida, urmand curba pleoapei. Pentru inceput, trage o linie cat mai subtire. Ideea este sa trasezi o linie subtire incepand din coltul intern si sa o ingrosi spre coltul exterior al ochiului , pentru a realiza un look atractiv.

Poti trage o linie de aceiasi dimensiune pe toata lungimea pleoapei sau poti opri linia unde se opresc genele si poti continua de acolo.

In ceea ce priveste trasarea liniei pe pleoapa inferioara, traseaza doar doua treimi din coltul exterior al ochiului. Asigura-te ca linia de pe pleoapa inferioara este mai putin intensa decat cea de pe pleoapa mobila. In plus, cele doua linii trebuie sa se uneasca la coltul exterior al ochiului. Ca o regula generala, evita sa tragi o linie pe toata lungimea pleoapei inferioare. Ideea este sa lasi un loc liber in partea dinspre interiorul ochiului pentru a crea un look mai soft.

Grosimea liniei

Ca o regula generala, pentru a crea un look clasic, grosimea si intensitatea eyelinerului trebuie sa fie determinata in functie de marimea pleoapei. Cu cat pleaoapa este mai mare, cu atat mai gros si mai deschis trebuie sa fie creionul. Daca pleoapa este mica, linia trasata trebuie sa fie subtire si intensa.

Aplicarea eyeliner-ului pe mucoasa ochiului

Sunt mai multe motive pentru care acest lucru nu este recomandat. Zona aceasta face ca eyeliner-ul sa se stearga foarte repede. Aplicarea eyeliner-ului pe mucoasa, irita ochiul. Tehnica folosita nu este prea sanatoasa pentru ochi.
Ce culoare de eyeliner de folosesc?

Pentru un look clasic alege nuante inchise de negru, maro, gri pentru baza pleoapei mobile si nuante mai deschise ca bronz, maro pal, gri deschis sau castaniu pentru baza pleoapei inferioare. Eyeliner-ul se foloseste pentru a da profunzime genelor si pentru a le face sa arate mai groase.

Daca eyeliner-ul este intr-o culoare aprinsa sau pastelata, atentia va fi atrasa pe culoare si nu pe gene. Testeaza singura si vei vedea! Joaca-te putin si aplica pe un ochi eyeliner intr-o culoare vibranta, iar pe celalalt maro sau negru si observa la ce ochi genele par mai groase.

Recomandari