Cum tratam acneea

Cum tratam acneea
  calendar_month        
Acneea este o problema comuna ce afecteaza pana la 90% din populatia planetei. Toate ne-am confruntat cu acneea la un moment dat si, din pacate, ne-am obisnuit cu gandul ca nu exista nici un tratament minune pentru a scapa de aceasta peste noapte.

Sunt cinci factori ce pot sta la baza aparitiei acneii: hormoni, sebum in exces, caderea foliculilor, bacteriile si inflamatiile.

Optiuni de tratament sunt multe, una din cele mai bune fiind prevenirea, dar putem gasi si cateva varietati de produse farmaceutice eficiente in tratarea acneii.

Benzoyl Peroxid

Benzoyl peroxidul este asedeori folosit si este cel mai eficient in tratarea acneii non-inflamatoare. Poate fi folosita de copii si adulti si poate fi combinata cu alte tratamente pentru a-i mari eficacitatea. Acesta functioneaza distrugand bacteriiile care provoaca acneea si este antiseptic. Este disponibil in farmacii sub forma de crema, gel sau lotiune. Efectele secundare comune includ uscaciune, iritatie, dermatita, alergii si inalbirea hainelor.

Acidul salicilic

Acidul salicilic este folosit pentru a indeparta stratul mort al epidermei si este un tratament eficient pentru acneea usoara si tenul gras. Trebuie folosita in permanenta pentru ca nu previne astuparea porilor ci pur si simplu ajuta la desfundarea lor. Este disponibila in lotiuni si creme, sau sub forma de pastile in farmacii. Efectele secundare includ uscarea si iritarea tenului.

Pilule contraceptive

Atunci cand acneea feminina e provocata de hormoni, contraceptivele pot fi un tratament bun. Hormonii care produc extra androgeni pot provoca acneea, si pot face glandele sa produca mai mult sebun. Un medic trebuie sa confirme ca ai un excese de hormoni androgeni in sange inainte de a prescrie acest tratament. Din pacate, efectele nu sunt pe termen lung, problema reaparand la ceva timp dupa incetarea tratamentului.

Recomandari