Lacul de unghii: stii sa-l aplici corect?

Lacul de unghii: stii sa-l aplici corect?
  calendar_month        
Aplicarea lacului de unghii nu este vreo operatiune foarte complicata, insa are cateva reguli simpu de urmat pentru a obtine o finisare frumoasa. Mainile frumoase sunt puse in valoare de lacul de unghii!

Bazele aplicarii lacului de unghii

Dupa ce te-ai spalat pe maini si ti-ai taiat unghiile uniform, trebuie sa pregatesti aplicarea lacului. Pentru aceasta trebuie sa indepartezi vechiul strat de lac cu dizolvant si vata.

Nu aplica imediat noul strat de lac! Da-te mai intai cu un ulei de cuticule si maseaza-ti unghiile si cuticulele cateva secunde. Mai sterge o data cu dizolvant pentru a degresa unghiile.

Acum poti aplica baza, cu grija sa nu atingi cuticulele, si de-abia apoi lacul in nuanta dorita.

Grosimea stratului de lac trebuie sa fie corelata cu culoarea: lacurile de unghii inchise se aplica in doua straturi, primul foarte fin, iar al doilea mai gros. Lacurile deschise la culoare se pot aplica intr-unul sau in doua straturi, in functie de efectul dorit.

Lacul de unghii: tips & tricks pentru o aplicare de calitate

Lacul de unghii sidefat, dar si rosul aprins, se vad bine pe unghiile drepte, colturoase. Lacul de unghi satinat este mai de efect atunci cand este folosit ca strat primar, scotand unghia in evidenta.

Depune o picatura de lac in centrul unghiei, apoi urca si revino pana jos. Cel de-al doilea strat, mai gros, se va aplica mai usor.

Culorile luminoase, precum bejul, se aplica pe totalitatea unghiei, in timp ce acelea inchise se duc pana la 1 mm de margini.

Recomandari