Lentile de contact - alege sa fii frumoasa

history_edu ele.ro calendar_month 21 Ian 2004, 13:24
Ai o petrecere si vrei sa impresionezi colegii de serviciu, sa te vada altfel decat incruntata, dezamagita si uneori cu o mina prosteasca care iti apare fara sa vrei cand iti dai seama ce gafa ai facut? Si mai ales ca vine si tipul dragut caruia ii zambesti timid in lift in timp ce el iti arunca o privire trecatoare, dar atat de bine plasata?
Gata, asta este sansa ta de a fi vazuta altfel, de a parea cu adevarat o persoana superioara si importanta. Ce e de facut? Rochia, coafura sunt importante. Dar probabil, chiar cu toti banii cheltuiti, nu se vor observa intrucat toti vor incerca sa fie cat mai eleganti. Trebuie altceva care sa sara in evidenta. Dar ce anume? Mmmm?...Lentile de contact. Asta da schimbare!
Si acum ce fac? De unde le iau? Sa zicem ca imi pun albastre, sa iasa in evidenta parul drept si un pic roscat. Si ai atatea posibilitati de a te farda... Era poza aia din ultimul numar al revistei. Dar oare cum le pun? Nu ma vor incomoda? Daca stai bine sa te gandesti pare total nenatural sa iti pui ceva pe ochi. Oare doare sa iti pui lentile de contact? Poate ca ar fi mai bine sa renunt...
Daca se va intampla cumva sa treci printr-o situatie asemanatoare iata cateva informatii utile despre cum poti apela cu succes la o pereche de lentile de contact:
Exista mai multe tipuri de lentile de contact din care poti alege pe cea care ti se potriveste cel mai bine:
Lentile de contact conventionale (cu purtare de lunga durata - 1 an)
Sunt lentile de contact moi, usor de suportat, ce pot fi purtate maxim 1 an, zilnic, cu scoatere in fiecare seara. Sunt economice din punct de vedere financiar. Adaptarea lor este relativ simpla, sigura, praful din mediul inconjurator nu poate patrunde decat greu in spatiul dintre lentila si cornee.
Lentile de contact cu purtare de durata medie
Acest tip de lentila de contact cu inlocuire lunara este adecvat stilului de viata a omului activ. Sunt concepute extra subtiri, confortabile si totusi suficient de durabile pentru regimul de purtare zilnic. Au un continut ridicat de apa, permitand umezirea ochiului si in acelasi timp oxigenarea acestuia. Se comercializeaza in seturi de 6 bucati, fiecare lentila fiind sigilata in propriul recipient. Pachetul este usor de utilizat si de transportat. Inlocuirea lunara preintampina incarcarea excesiva cu depuneri proteice, oferind o vedere clara si maximum de confort. Lentilele de contact cu purtare zi si noapte sunt folosite timp de 30 zile, fara a fi scoase, chiar si atunci cand dormi. Nu trebuie sa le manevrezi sau sa le cureti, iar dupa 30 de zile vor fi aruncate si inlocuite cu o noua pereche de lentile de contact. Astfel va fi eliminat stresul zilnic al manevrarii si intretinerii lentilelor de contact.
Lentile de contact cu purtare de scurta durata (dispozabile)
Aceste lentile sunt foarte moi, subtiri, flexibile, ceea ce le face confortabile si usor de manevrat. Ele permit oxigenarea ochiului chiar si in timpul somnului. Unul dintre avantajele acestui tip de lentile de contact este faptul ca sunt foarte igienice, acestea fiind inlocuite inainte ca depozitele proteice sa reduca performantele acestora. Cele mai igienice lentile de contact sunt cele cu inlocuire zilnica. Acestea pot fi purtate 24 h, zi - noapte, sau ocazional, in alternanta cu ochelarul (dupa care se arunca si se vor inlocui cu o noua pereche). O alta varianta a lentilelor de contact cu inlocuire frecventa o reprezinta lentilele cu purtare prelungita. Acestea pot fi purtate fie 2 saptamani (1 saptamana purtare zilnica, a doua saptamana zi si noapte), fie 3 saptamani cu scoatere in fiecare seara.
Citeste mai multe despre cum poti combina lentilele de contact cu machiajul .
Reguli de alegere si purtare a lentilelor de contact
Odata ales produsul dorit nu mai ramane decat sa fie respectate cateva reguli astfel incat sa nu apara complicatii:
este recomandat ca lentilele sa se cumpere de la un centru specializat, astfel incat sa se faca anterior si o consultatie care sa ateste posibilitatea de a le purta;
in cazul racelii si a sarcinii compatibilitatea cu lentilele poate fi afectata si este preferabil sa nu se poarte;
o lentila care a stat o perioada fara solutie si s-a uscat mai bine este inlocuita;
exista o perioada de acomodare in care acestea se poarta o perioada redusa, conform sfaturilor date de oftalmolog;
daca apare senzatia de discomfort sau vederea nu este clara se recomanda scoaterea lor si efectuarea unui control medical.
Ce parere aveti? Nu este atat de complicat precum pare. Multa bafta!
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





cancerul - "gripa" secolului nostru
- person
"lucrul cu adevarat criminal e sa faci o persoana sa creada ca e unica pe care o vei iubi vreodata"