Machiaj de Diva

Machiaj de Diva
  calendar_month        
Pana nu demult, machiajul ochilor (mai ales cel de ocazie) a fost dominat de...anarhie: fardul de pleoape era aplicat la voia intamplarii, culorile erau amestecate cum iti veneau la mana, iar creionul era mazgalit in jurul ochilor si apoi intins, neatent, cu degetul. Ai fi jurat ca biata femeie grabita (ex Jennifer Lopez, Britney Spears, Cameron Diaz)...si-a aranjat machiajul in limuzina, in drum spre petrecere. E adevarat ca uneori cate o diva (Nicole Kidman, Julia Roberts) aparea cu ochii perfecti conturati cu eyeliner, dar acesta era un look rezervat pentru covorul rosu.

In general, mantra era: cu cat mai mazgalit cu atat e mai cool. Acum insa este cu totul alta poveste. Divele muncesc din greu pentru look-ul lor si isi pregatesc fiecare iesire in public, ca pe un rol de Oscar.

Acum ele procedeaza in felul urmator: pleoapa trebuie sa fie perfect curata la inceperea machiajului pentru ca fardul sa se intinda uniform, pe toata pleoapa mobila, pana la linia sprancenelor, intr-un degrade discret.

Indiferent daca este maro, verde, mov, albastru sau roz culoarea trebuie sa fie nealterata, puternica, stralucitoare, in contrast cu mascara negru intens. Am remarcat acest look in diverse prezentari de moda: Versace, Anna Sui, Miu Miu.

Pentru a da profunzime ochilor, unii make-up artisti accentueaza cu negru pleoapa inferioara, pe interior. Nimic mai mult. Unii insa au riscat si s-au jucat ceva mai mult cu creionul negru "pentru ca privirea sa para misterioasa si sexy"...Simplu, nu?

De ce sa nu incercam si noi sa le urmam exemplul la pertecerea de revelion? Asa ca e bine sa riscam si sa pasim precum divele in noul an care cu siguranta ne va aduce lucruri frumoase.

Recomandari