Machiaj de zi vs. machiaj de seara

Machiaj de zi vs. machiaj de seara
  calendar_month        
Probabil ai auzit de multe ori ca machiajul de zi trebuie sa fie cat mai simplu si natural, in timp ce, pentru un machiaj de seara sau pentru o petrecere poti alege culori mai indraznete si mai sidefate si gloss-uri stralucitoare.

Acesta este motivul aparitiei mitului cum ca nuantele culorilor fac diferenta intre un machiaj de zi si unul de seara. Adevarul insa, este faptul ca tipul de lumina face diferenta intre aceste stiluri de machiaj.

Iata cum diferite surse de lumina ne pot face sa aratam diferit: marile companii isi ilumineaza spatiile de lucru si birourile cu lumina fluorescenta, iar acasa oamenii au, in general, lumina incandescenta.

Lumina fluorescenta are o nuanta de albastru foarte deschis si datorita acesteia culorile par mai aprinse. La polul opus, lumina incandescenta are o nuanta de galben deschis, ce face culorile sa para mai pale. Deci, ar trebui sa tinem cont de aceste aspecte atunci cand ne machiem.

In lumina fluorescenta, ochii albastri par rosiatici, iar cei caprui au o nuanta de galben sau verde. Fotografii folosesc lumina incandescenta (intr-o nuanta calda de rosu pal), atunci cand fotografiaza portrete deoarece o astfel de lumina ascunde imperfectiunile pielii.

Cu toate acestea, pentru machiajul de zi, cand aproape toata lumea lucreaza intr-o lumina fluorescenta sau in lumina naturala a soarelui (ce face ca orice culoare sa se vada foarte clar), ar trebui sa folosim pentru machiaj culori transparente, naturale sau neutre si trebuie combinate astfel incat sa nu semene cu un machiaj dramatic sau cu o masca.

Seara, sau atunci cand mergem la o petrecere unde iluminarea se face prin becuri incandescente putem adauga mai mult contrast machiajului folosind culori sidefate, stralucitoare, in nuante mai inchise si mai indraznete.

Pentru spatiile unde lumina este foarte putina (de exemplu cluburile de noapte, discotecile etc), trebuie sa folosim cat mai mult machiaj, in culori foarte indraznete, trebuie sa cream un aspect dramatic care sa ne ajute sa nu trecem neobservate.

Din acest motiv actorii de la teatru, cat si srtistii din platourile de filmare poarta foarte mult machiaj pentru a putea fi usor observati chiar si atunci cand lumina este destul de putina.

Desigur, daca ar fi trebuit sa stam si ziua si noaptea sub aceeasi lumina, nu ar mai fi necesar sa ne schimbam machiajul in functie de moment. Insa, nu-i asa ca atunci viata noastra ar deveni plictisitore?

Recomandari

Newsletter Ele.ro

All about Dianna
  • person

    "[crede in tine!]"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right