Machiajul perfect al tenului

Machiajul perfect al tenului
  calendar_month        
Un ten bine machiat inseamna un chip stralucitor si in concordanta cu varsta. Iata cateva sfaturi de la profesionisti despre cum sa ai mereu un ten de portelan.

Machiajul tenului in functie de varsta

Ceea ce diferentiaza un machiaj al tenului la 20, 30, 40 si 50 ani este in principal motivatia femeii.

La 20 ani, ritmul de viata al femeii este foarte intens, ea inca studiaza si are o alimentatie dezechilibrata, petrece pana-n zori. Tenul este departe de a fi perfect, iar cearcanele si acneea sunt lucruri obisnuite.

La 30 ani, femeia are o viata ocupata, cu sau fara copil, ea vrea oricum totul dintr-o data. Ii trebuie un ten invizibil, un machiaj rezistent, de lunga durata si intr-un timp record.

La 40 ani apar primele riduri, iar machiajul tenului evolueaza adesea spre ceva mai usor. Avem deja de-a face cu o femeie sigura de feminitatea si de puterea ei de seductie, care va pune accentul pe buze si va machia tenul mai subtil.

La 50 ani, femeia aspira la un singur lucru: nu vrea ca machiajul sa o imbatraneasca, sa fie ca o masca. Ea are nevoie de un produs cu putere de acoperire si confortabil, care sa-i ascunda urmele lasate de timp.

Produsele necesare machiajului tenului

In primul rand, toate trasaturile fetei trebuie sa fie corectate cu o baza care sa acopere in transparenta ridurile si sa pregateasca tenul de aplicarea fondului de ten.

Apoi se creeaza maximum de luminozitate cu un iluminator de ten si in final se aplica fie fondul de ten, fie pudra.

Greseli care se fac frecvent

Trebuie sa fii atenta la diferentele de culoare: un fond de ten potrivit trebuie sa aiba aceeasi culoare ca pielea sau sa fie usor mai deschis.

Atentie si la grosimea stratului: nimic nu e mai urat decat un ten ce iese in evidenta din cauza stratului prea gros de machiaj.

Ascunderea imperfectiunilor chipuluiPentru un ten uniform, aplicarea fondului de ten trebuie sa se faca neaparat cu pensula. Pune un pic de fond de ten pe spatele mainii si ia de acolo cu pensula. Nu uita sa te dai cu anticearcan.

Cum retusezi machiajul?

Inainte de orice, absoarbe excesul de sebum sau de transpiratie cu un servetel de hartie. De-abia dupa aceasta etapa vei putea sa-ti pudrezi din nou nasul.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

cu sacosa la plimbare
  • person

    "cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Pantofi Sport Yta Roz 2
Shop Ele.rochevron_right