Machiajul si ochelarii de vedere

Machiajul si ochelarii de vedere
  calendar_month        
Porti ochelari si vrei sa te machiezi? Trebuie sa tii cont de cateva reguli.

In primul rand trebuie sa ai o lumina foarte buna si o oglinda cu lupa puternica pentru a compensa cu lipsa vederii agere, atunci cand iti dai jos ochelarii.

Ochelarii creeaza umbre care pot face ca cercurile de sub ochi sa se vada mai inchise. Indiferent de nuanta pielii, un corector bej-galbui va corecta aceasta problema. Pentru a preveni frecarea ramelor de fondul de ten de pe puntea nasului sau varful obrajilor, termina machiajul cu aplicarea unei pudre. Nu uita de folosirea servetelelor absorbante care-ti indeparteaza sebumul in exces, care se poate strange sub rame.

Ramele ochelarilor tind sa creeze o margine mai puternica in jurul ochilor. Din cauza acestui lucru e bine ca machiajul sa fie cat mai natural.
Lentilele pentru vederea la distanta maresc, asa ca purtatoarele ar trebuie sa evite sa-si accentueze prea mult forma ochilor. Sari peste etapa aplicarii eyelinerului negru sau a fardurilor maronii inchise si opteaza pentru nuante mai deschise.

Lentilele folosite pentru corectarea vederii apropiate fac ochii sa para mai mici. Evita aplicarea culorii pe baza genelor, pentru ca vei micsora si mai mult ochiul. In schimb, adauga profunzime ochiului prin folosirea unor culori neutre pe pliul ochiului.

Folososeste un ondulator de gene daca vrei ca ele sa nu se mai loveasca de ochelari. Prin aplicarea a doua straturi de rimel waterproof vei asigura ca genele nu vor lasa dungi pe ochelari.
80481.jpg


Alegerea ramelor pentru ochelari

Cand alegi rama ochelarilor, trebuie sa te gandesti la forma sprancenelor, intrucat nu ar trebuie sa fie complet diferite, dar nici exact la fel.

Alege culoarea ramei ochelarilor in functie de tonul pielii. Ramele roz iti vor face ca tenul sa degaje caldura. Ramele metalice sunt potrivite tenurilor in nuante reci. Culorile aprinse ca rosu sau portocaliu, dar si bronzul sau auriul arata bine daca ai pielea maslinie.

Alege forma ramelor cu atentie. Ramele geometrice se vor potrivii daca ai fata ovala, iar daca ai fata patrata opteaza pentru rame rotunjite.

Recomandari