Masterclass by Alexandru Abagiu

Masterclass by Alexandru Abagiu
  calendar_month        
Pentru prima data in Romania, makeup artistul cu experienta internationala, Alexandru Abagiu, a decis sa-si impartasesca secretele si trucurile profesionale cu specialistii din domeniul frumusetii.

Seminarul Masterclass by Alexandru Abagiu se va desfasura ca parte integranta a manifestarii expozitionale Cosmetics Beauty Hair 2011.

Acesta sesiune educationala va avea loc in doua reprize:
15 Septembrie de la 15.00 la 19.00 si in data de 18 Septembrie de la 13.00 la 17.00 in sala Brancusi (H2) din cadrul complexului expozitional Romexpo, Bucuresti.

Tematica seminariilor

Tematica seminariilor este una tehnica-profesionala, Alexandru abordand subiecte de maxim interes intr-un show demonstrativ de 4 ore in urma caruia participantii vor primi diplome de participare si vor avea posibilitatea de a adresa intrebari si de a discuta direct cu Alexandru despre problemele intalnite in meseria de makeup artist.

De la tehnicile consacrate in machiajul ochilor, explicate si demonstrate pas cu pas, pana la revolutionarul airbrush si folosirea acestuia in ridicarea standardului profesional si perfectarea tehnicilor clasice, toate aceste ingrediente "must have" pentru un profesionist, vor fi demonstrate pentru prima data in Romania.

Alte tematici dezvoltate in cadrul acestui masterclass interactiv sunt: Tonalitatile naturale ale fetei; Lumina si temperatura de culoare; Tehnici de corectare a sprancenelor; Pas cu pas - acoperirea sprancenelor; 5 forme clasice in machiajul ochilor: Linia Italiana, Haloul/Smokey Eyes, Banana inchisa, Banana deschisa, Machiajul Hollywood.

Bilete

Biletele vor fi disponibile la casieriile Romexpo incepand cu data de 15 Septembrie, prima zi a evenimentului.

Informatii despre tematica si rezervari la numarul 021-2329779 sau 0762.698.079.


Alexandru Abagiu a raspuns la cateva intrebari legate de seminar si secrete de make-up:


57128.jpg

Ce te-a determinat sa initiezi acest proiect?

AA: Pentru mine educatia in universul machiajului a constituit una dintre principalele preocupari inca de acum 15 ani cand am inceput sa lucrez in acest domeniu. La acel moment doar in strainatate,pentru ca era inexistenta in Romania si foarte costisitoare din punct de vedere financiar,iar acum in 2011 pentru ca standardul acestei meserii asa cum a fost ea implementata la noi in tara de diferite scoli de machiaj si cosmetica, unele serioase, dar in egala masura foarte multe axate pe profit imediat si mai putin pe imbogatirea cunostintelor elevilor, lasa de dorit.

Ma intalnesc foarte des cu intrebarea: "pe cand o scoala de machiaj Alexandru Abagiu?".

Raspunsul este simplu: programul extrem de incarcat si sedintele foto sau evenimentele care ma trimit dintr-un colt in altul al lumii fac practic imposibila o astfel de institutie. Mai ales ca, in ceea ce ma priveste, am tinut tot timpul proiectele personale sub o atenta observatie pentru ca ma consider un perfectionist, lucru pe care sper sa-l demonstrez inca o data cu acesta sesiune de Masterclass pe care o pun la cale de peste 5 luni.

Este informatia la care eu nu am avut acces la mine in tara atunci cand am avut nevoie de ea si pentru care am investit enorm in scoli de machiaj si cursuri de perfectionare in strainatate pentru a fi mai bun in ceea ce fac.Cui se adreseaza acest proiect?

AA: Aceste seminarii de makeup dedicate profesionistilor, au ca si scop o mai buna structurare a informatiei precum si familiarizarea cu cele mai noi tehnici in domeniul cosmeticelor. Cred cu sinceritate ca un astfel de seminar este binevenit atat pentru incepatori cat si pentru cei cu mai multa experienta in domeniul machiajului sau al cosmeticii. Fie ca in business-ul de salon, patronii colaboreaza cu makeup artisti pentru a oferi un plus clientelei sau departamentul de cosmetica include servicii de machiaj,acest seminar este gandit sa ofere angajatilor acestora o informatie structurata, completata cu demonstratii live, step-by-step, ale tehnicilor prezentate.

De asemenea Masterclass-ul poate fi un plus si pentru hairstylistii care lucreaza in culisele prezentarilor de moda sau in studiourile foto, alaturi de fotografi si makeup artisti, pentru a intelege mai bine meseria celor cu care fac echipa si pentru a fi in masura sa ceara anumite lookuri de mult timp standardizate pe plan international.

Nu am pretentia ca voi aduce lucruri extrem de noi in prim plan,dar pot sa spun ca voi dezvalui tot ce tine de acel "savoir faire" al meu. Voi vorbi despre instrumentele pe care le selectez din cele mai indepartate colturi ale lumii si in egala masura voi dezvalui atuurile din maneca unui profesionist care a selectat mult pana sa decida ca un anume produs sau o anume tehnica functioneaza si functioneaza impecabil as putea adauga, pentru mine.

In plus pentru ca imi doresc ca ochii participantilor sa prinda toate detaliile demonstratiilor asa cum si eu la randul meu am "furat" miscari sau trucuri de la marii makeup artisti cu care am avut sansa sa lucrez sau de la care am putut sa invat ceva, fiecare participant va primi un desfasurator detaliat al tehnicilor demonstrate.

Sunt foarte curioasa despre colaborarile cu vedetele, ce ne poti spune?

AA: La un seminar similar cu cel de acum din Septembrie de la Romexpo, seminar pe care l-am tinut la NY in Martie anul acesta in cadrul IBS am fost intrebat de participanti daca a lucra cu vedete constituie un avantaj tehnic sau din contra o eticheta publicitara adaugata numelui, lucru nu foarte bine perceput in SUA.

Pentru mine cei 6 ani de experienta activa in cadrul festivalului de film de la Cannes si a lucra direct cu Jane Fonda sau Claudia Shiffer , Faye Dunaway, Goldie Hawn, Salma Hayek, Mikey Rourke sau oricare dintre manechinele de top precum Karolina Kurkova sau Doutzen Kroes constituie in primul rand o dovada a profesionalismului pentru ca nu vorbim de oameni normali sau usor de multumit, sunt personalitati cu o anumita imagine publica pe care si-au castigat-o cu greu si stiu exact care sunt ingredientele care functioneaza pentru ele; au doar nevoie de expertiza unui superprofesionist care sa puna in practica sub presiunea timpului acea reteta. Eu cred ca am reusit din moment ce de fiecare data cand revin in acest mediu, de la an la an ma astepta in avans din ce in cele mai multe bookinguri.

In plus, am si avut foarte multe de invatat in special de la actritele mai in varsta, trucuri despre cum sa nu se stranga fondul de ten sau cum sa improspatezi aspectul fetei cu 20 de ani sau cum sa lucrezi cu plasturi de lifting, lucruri
despre care voi vorbi pentru prima oara la aceste masterclassuri.

La ce te astepti de la publicul acestor seminarii?

AA: Ma astept sa vad o noua generatie de profesionisti pregatiti sa ma bombardeze cu tot felul de intrebari tehnice pertinente, ma astept la cazuri specifice despre care sa vorbim si pe care sa le pot elucida si ma astept la un public odihnit si pregatit sa acumuleze un bagaj foarte mare de informatie extrem de pretioasa despre care sa primesc feed-back pozitiv odata ce au avut ocazia sa puna in practica sfaturile si tehnicile expuse si sa constate ca uneori detaliile fac diferenta.

Mai multe informatii despre Alexandru si universul sau artistic pe www.alexandruabagiu.com sau pagina de facebook

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cind visele se implinesc
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right