Parfumuri care fac istorie

Parfumuri care fac istorie
  calendar_month        
Cu toate avem un parfum preferat. Cel mai des este unul modern, cel mai mediatizat, ultima lansare a vreunei case mari de moda.

Dar mai exista si acel parfum de suflet care ne urmareste din copilarie, pe care-l simteam in hainele mamelor noastre, nu al bunicilor, care poate ne-ar parea putin batranicios, dar are o savoare rara a amintirilor copilariei.

Sunt dulci ca bomboanele din cutiile frumos colorate, cu printese sau pisoi pe ele, putin pudrat, precum atat de celebrul Chanel No.5 (poate e chiar el), cu arome de vanile, mosc, santal dar si mere coapte, piersici proaspat culese, fresii in plina iarna, garofite colorate si trandariri atat de celebri (de Grasse, nu din cei bulgaresti!).

Sunt cateva parfumuri care au supravietuit vremurilor si nu doar se mai afla pe rafturile marilor magazine dar sunt inca "stele de prima marime", iar mie imi plac si-mi vor ramane favorite Shalimar, Chanel No.5, Arpege de la Lanvin, Magie Noire (Lancome, nu-i chiar vechi dar are deja o istorie), Je Reviens de la Worth si Roger&Gallet (toata gama dar mai ales Extra-Vieille), o apa de toaleta initiala masculina dar acum destul de modern unisex.

Nu le voi descrie, compozitia, notele de varf de mijloc si de baza sunt astazi celebre precum adevarate opere de arta, mie doar impresia pe care mi-o dau mi se pare deosebita.

Sunt destule parfumuri nou lansate care-mi plac, dar atunci cand vreau sa ma simt cuceritoare intodeauna aleg Shalimar. Iar atunci cand simt o unda inmiresmata in jurul unei doamne cu adevarat elegante imi vine in minte mereu Chanel No.5 sau Magie Noire.

Iar atunci cand vreau sa-mi aduc amite de primele mele parfumuri am mereu o picatura pusa bine de Roger&Gallet. Si-mi amintesc mereu ca este primul parfum pe care l-am primit cadou, de la un prieten care a trecut prea scurt prin viata mea.

Dar viata uneori se grabeste si lucrurile se intampla pe nebagate de seama, mai repede decat poti sa pricepi si sa apreciezi. Imi ramane insa parfumul acelor zile, care, desi masculin, mi s-a potrivit cu prospetimea si rafinamentul lui de bergamote si portocale ingemanate cu mirt.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

intrebari fara raspuns
  • person

    "intr-o lume imperfecta...doar perfectziunea isi are locul"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right