Pro si contra machiajului mineral

Pro si contra machiajului mineral
  calendar_month        
Machiajul mineral este facut din particule fine de minerale precum oxidul de zinc, dioxid de titan si pigmenti. Dar este oare vreun motiv pentru care sa folosim machiajul mineral in locul celui obisnuit?

Multe branduri de machiaj mineral nu folosesc ingrediente ca parfumul, conservantii si emulsificatorii, elemente ce cauzeaza iritatii sau reactii alergice. Asa ca pentru acelea dintre voi care aveti astfel de probleme, machiajul mineral este o buna optiune.

Trebuie sa stiti ca exista si machiaj mineral care contine parfum, asadar cititi cu atentie ingredientele inainte de a cumpara. De exemplu, oxiclorura de bismut, care da un aspect lucios machiajului, poate fi iritanta sau poate cauza acnee , daca are o concentratie ridicata.

Machiajul mineral poate creste reactiile alergice la aur. Oxidul de zinc si dioxidul de titan pot degaja particule de aur pe suprafata pielii. Multe cazuri de dermatite de contact din cauza bijuteriilor apar in zonele acoperite de machiaj.

Multe produse de make-up mineral pretind ca ofera o protectie UV semnificativa. Totusi, machiajul nu este aplicat intr-un strat uniform suficient de gros pentru a avea caracteristicile unei creme cu SPF. De aceea e bine sa te dai cu o crema hidratanta cu protectie solara inainte de a aplica machiajul.

Unele femei adora felul cum se se simte tenul lor dupa ce aplica machiajul mineral. Altele, in schimb zic, ca este prea uscat. Unele femei cu ten inchis zic ca machiajul mineral nu se potriveste cu nuanta pielii lor.

Tinand cont de toate acestea, nu e nevoie sa schimbi machiajul obisnuit cu unul mineral daca pur si simplu nu se muleaza pe necesitatile tale.

Dar daca esti alergica la parfumuri, conservanti si alte ingredienete gasite in brandurile traditionale, e bine sa folosesti machiajul mineral. Uita-te totusi sa nu contina bismut.

Recomandari