Produse cosmetice ciudate: de unde vin?

Produse cosmetice ciudate: de unde vin?
  calendar_month        
Inainte sa ajunga pe rafturile magazinelor si farmaciilor, ele au fost incorporate in cosmetice de casa care contineau niste ingrediente destul de ciudate.

Chiar si astazi, poti fi surprinsa de ceea ce poti gasi in trusa ta de machiaj.

Ambra, ceara, creionul kohl, carminul, guanina si matasea: stii de unde provin?

Ambra

Este o substanta foarte inflamabila, cu consistenta ceroasa, miros dulceag si pamantiu. Ea este extrasa din intestine de balena si este folosita la fabricarea parfumurilor.

Inainte de secolul al 18-lea, oamenii puneau ambra in margele, creand astfel coliere aromate. Desi balenele excreta aceasta substanta in mod natural, in prezent se fabrica ambra sintetica pentru a preveni uciderea balenelor.

Creionul Kohl

Adesea facut din funingine, creionul kohl a fost folosit ca eyeliner inca din vechime, in Egipt, Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Grecia.

Desi in Antichitate el avea rolul de a proteja ochii de soarele puternic si infectii, unele forme ale pigmentului contin plumb, un ingredient destul de periculos.



Carminul

Carminul, un ingredient comun din rujuri si farduri, este obtinut prin distilarea unui gandac ce traieste pe cactusii din Peru, Chile, Mexic si Insulele Canare. Timp de secole, ei au fost striviti pentru acidul carminic pe care il produc.

Guanina

Cristalele de guanina, un compus care se extrage din solzii de peste si guano (excrementele liliecilor si pasarilor marine), reflecta lumina in modul asemanantor unei perle. Guanina este folosita in sampoane, oje si lotiuni de corp care dau stralucire.

Matasea

Timp de secole, femeile din japonia au folosit matasea pentru fabricarea hainelor si cosmeticelor. In matase exista 18 aminoacizi care o fac extrem de hidratanta si usor absorbita in piele.

Viermii de matase produc matasea naturala, si doar ea ofera aceste beneficii pentru piele, cea sintetica pierzandu-si toate proprietatile.

Recomandari