Reguli machiaj

Reguli machiaj
  calendar_month        
Inainte de inceperea machiajului, este bine sa folositi un stil propriu pentru a pune in valoare tot ceea ce aveti mai frumos si sa estompati sau sa retusati unele imperfectiuni. Se poate remarca cu usurinta faptul ca machiajul ochilor, aplicarea rujului sau fondului de ten, in acelasi fel, la persoane diferite, poate avea efecte estetice surprinzatoare. Nu este deloc indicat sa imitati felul altora de a se machia sau sa imitati moda fara nici un discernamant.

Deseori, activitatea noastra zilnica lasa uneori urme de oboseala, pe care daca invatam sa le retusam, vom avea un obraz cu un aspect placut si ingrijit. Multe femei se scuza ca nu au tip pentru realizarea machiajului. Dupa ce realizarea machiajului devine o obisnuita, vom capata si dexteritatea necesara. De asemenea, pastrarea produselor in ordine si intr-un loc special vor micsora timpul afectat operatiunilor necesare machiajului.

Dupa cum o arata dovezile, machiajul a aparut din cele mai indepartate timpuri. Machiajul a fost in stransa legatura cu epoca, cu societatea si conventiile sociale. In zilele noastre, machiajul a devenit o moda ca si imbracamintea.

Deoarece doar o folosire corecta a fardurilor confera obrazului un aspect placut si ingrijit, scotandu-i in evidenta calitatile, este necesara o indemanare speciala pentru aplicarea acestora.


Reguli importante in realizarea machiajului

Va oferim in continuare cateva reguli foarte importante in obtinerea unui machiaj reusit:

1. Pentru reusita fardarii o conditie necesara, este ca fardul sa nu fie aplicat pe un obraz necuratat sau prea obosit;

2. Este foarte important sa se foloseasca produse adecvate naturii tenului;

3. Este necesar ca machiajul se fie realizat la o lumina buna si in asemenea conditii incat pe fata sa nu se reflecte nici o umbra;

4. In aplicarea fardului este recomandat sa se tina seama de varsta. De exemplu, nu este indicat ca femeile mai in varsta sa fie machiate strident;

5. In realizarea unui machiaj reusit, culorile joaca un rol deosebit. Culorile trebuie alese in functie de tipul feminin caruia ii apartinem, in functie de imbracaminte, dupa orele zilei etc.;

6. Atunci cand trasam conturul ochilor, trebuie sa tinem seamna de faptul ca linia ascendenta intinereste si cea descendenta imbatraneste;

7. Prin folosirea a doua culori de fard de pleoape, de fard de obraji, de fond de ten, pudra putem efectua corectari, stiind ca, culorile inchise estompeaza suprafata acoperita, iar culorile deschise o scot in evidenta;

8. Pentru a pastra pielea obrazului supla si sanatoasa, nu va fi neglijata sub nici un motiv curatirea obrazului de orice urma de fond de ten.

Influentele luminii asupra machiajului

Lumina schimba nuantele machiajului si chiar nuantele culorilor, ceea ce are o mare importanta. Chiar lumina din timpul zilei are influente asupra nuantei tenului. De aceea, realizand machiajul, trebuie sa luam in considerare consecintele luminii la care ne vom expune chipul si noul "look".

Lumina electrica normala diminueaza nuantele calde, cum ar fi cele aurii, portocalii, rosu-grena, ocru si intensifica nuantele reci, de exemplu bleu, cenusiu, mov. In aceasta situatie, fondul de ten va avea aceeasi culoare ca pentru zi, dar mai inchis. Fardul pentru obraji va avea o nuanta mai inchisa si vom evita nuantele portocalii, care dispar in lumina electrica. Rujul de buze va fi si el mai inchis decat cel de zi. Este recomandat sa se foloseasca un creion pentru ochi de culoare bleu, cenusiu, mov, dar in nuante mai inchise decat pentru lumina zilei.Lumina fluorescenta fiind mai puternica decat cea electrica, transforma nuantele, inviorandu-le sau reducandu-le, de exemplu, rosu-rubiniu devine violet. In cadrul acestei lumini este recomandat sa se foloseasca un fond de ten si o pudra in nuante aurii, iar fardul de obraz si de buze sa fie in nunte pale. Fardul pentru pleoape e recomandat sa aiba nuante blande.

Lumina de neon descompune nuantele avand o influenta negativa asupra machiajului.

Lumina lumanarilor, intr-un cadru mai intim, este mai placuta, insa ea confera machiajului o nuanta stearsa. De aceea, este necesar un machiaj mai intens. Pentru a ne da seama mai bine de influentele pe care aceasta lumina le aduce, putem folosi o lumanare pusa langa oglinda in fata careia ne machiem.

Sursa: Armonia Naturii

Recomandari