`Remediile` anti-acnee pot dauna tenului

history_edu redactia ele.ro calendar_month 07 Sep 2009, 17:52
Adolescentii din ziua de azi se supun singui riscurilor folosind produse periculoase precum acetona, TCP (tricalciu fosfat) sau unguente pentru relaxare in incercarea de a scapa de cosurile si punctele negre inestetice. Studiile arata ca noua din zece adolescenti sunt dispusi sa incerce orice in speranta ca vor reusi sa obtina tenul perfect.
Diluant, TCP si vodka ca tratament anti-acnee
Adolescenti in varsta de 13 ani admit ca au folosit diluant pentru lac de unghii, TCP alcool medicinal si alte lichide spirtoase precum vodka, pe fata. Altii folosesc un agent dur de curatare inainte de a sari in solar pentru o sesiune intensiva, sau folosesc combinatii de gheata si unguente pentru relaxare musculara cu efect de incalzire, sperand ca acestea ii vor scapa de cosuri.
Totusi, nu multi sunt constienti ca ar putea cauza daune ireparabile tenului prin folosirea acestor produse care nu sunt menite pentru a fi folosite pe piele, mai ales pe leziuni sau pe zonele iritate.
Efectele devastatoare ale acestor metode
Diluantul, spre exemplu, te poate orbi daca iti intra in ochi si iti poate afecta serios organele interne daca e inghitit, iar expunerea pielii ranite la razele ultraviolete este o metoda sigura pentru a creste riscul de cancer de piele.
Tinerii trebuie sa inteleaga ca aceste metode extreme le vor exacerba problemele tenului nu numai acum ci si pe termen lung, atunci cand agresiunile asupra pielii, mai ales de la solare, sunt evidente si pielea incepe sa imbatraneasca prematur. Ia asta va rezulta in pete de imbatranire si riduri.
De asemenea, aceste tratamente foarte dure precum TCP vor irita de fapt pielea intr-atat incat aceasta va reactiona poducand si mai mult sbum astfel ca acneea se va inrautati. Desi efectul imediat poate fi unul de ameliorare rezultatul este deteriorarea epidermei si inrautatirea acneei.
Cere sfatul dermatologului
Sunt numeroase mituri de ingrijire a tenului disponibile pe forumuri si uneori chiar si in reviste de specialitate insa, inainte de a incerca orice produs nou, miraculos, este mai bine sa ceri sfatul unui dermatolog. Numai acesta poate sti cu certitudine ce produse sunt benefice pentru tipul tau de ten si care vor fi daunatoare.
Alte articole despre