Tenul si baza machiajului

Tenul si baza machiajului
  calendar_month        
Nu trebuie sa uitam ca machiajul buzelor si al ochilor iese in evidenta numai daca tenul este desavarsit. Pentru realizarea unui machiaj perfect o importanta deosebita o prezinta culoarea si consistenta fondului de ten, a pudrei si a fardului de obraz

In alegerea unui fond de ten trebuie sa tinem cont de doua aspecte: culoarea si consistenta acestuia. Culoarea o alegem in functie de nuanta tenului. Testati intotdeauna fondul de ten direct pe fata, nu pe incheietura mainii. El trebuie sa se potriveasca cu nuanta pielii de dedesuptul barbiei, astfel incat de-a lungul conturului fetei sa nu apara o margine colorata.

Pentru consistenta este important tipul de ten (normal, mixt, gras, uscat). Fondul de ten exista sub mai multe forme: fluid, compact, transparent, etc. Intotdeauna insa, fondul de ten trebuie sa redea tenului prospetime si stralucire, sa nu lase "urme" si sa acopere micile imperfectiuni ale tenului.

Asadar in functie de tipul de ten, se recomanda:

- ten gras-un fond de ten compact sau un fond de ten fara grasimi,

- piele impura-o pudra sau un fond de ten compact,

- ten uscat si sensibil-fond de ten sub forma de crema. Acesta contine mai multa grasime si umiditate,

- ten matur-fond de ten fluid sau sub forma de crema,

- ten normal-fond de ten transparent sau hidratant.

Cu toate astea pudra compacta nu ar trebui sa lipseasca din geanta nici uneia dintre noi. Ea poate fi folosita rapid si in orice situatie.

Indiferent de consistenta, fondul de ten se aplica intotdeauna prin miscari ascendente, evitand astfel accentuarea ridurilor si a porilor mariti. Pentru a da o rezistenta marita machiajului, aplicati fondul de ten si pe pleoape si buze.La fel se procedeaza si in cazul pleoapelor inrosite sau pigmentate.Impuritatile si cuperoza le puteti acoperi cu o crema de camuflaj. Puteti folosi creionul de camuflaj sau Light Reflector, o nuanta mai deschisa, pentru eventualele cearcane si riduri.

Pentru a fixa fondul de ten si a inlatura luciul tenului, alpicati o pudra transparenta. Atat fondul de ten cat si pudra nu astupa porii. Exista pudra pulbere si pudra comprimata. In general se foloseste mai mult cea pulbere, ea fiind usor preluata de piele. Dintre nuantele diferite de pudra, cea mai folosita este cea transparenta. Ea se aplica cu o perie groasa sau un pamatuf cu miscari de sus in jos. Daca este prea multa pudra in pensula, se scutura pe un servetel. Nu uitati sa pudrati si pleoapele, genele si buzele.

Putem aplica acum fardul de obraz, cu pensula subtire, in oblic din exterior spre interior. Si in acest caz, pudra in exces se scutura pe un servetel inainte de aplicare. Intotdeauna nuanta fardului de obraz trebuie sa fie in armonie cu nuanta rujului. Pentru un machiaj natural, dupa ce ati aplicat fardul de obraz, aplicati inca un strat subtire de pudra transparenta. Exista doua tipuri de fard de obraz: pudra si crema. Pe un ten pudrat se aplica cel pudra, iar cel crema se aplica numai in cazul in care s-a folosit doar crema de zi sau fond de ten fara pudra. Cu ajutorul fardului de obraz putem modela fata deoarece prin aplicarea corespunzatoare a acestuia, forma fetei se schimba optic.

Produsele folosite de noi fac parte din gama profesionala Malu Wilz. Aceste produse sunt distribuite exclusive in saloane si centre de infrumusetare. O lista a lor o puteti solicita aici .

Recomandari