Secretele parfumurilor orientale: O calatorie olfactiva prin bogatia culturii arabe

Secretele parfumurilor orientale: O calatorie olfactiva prin bogatia culturii arabe
  calendar_month   update 24 Feb 2024, ora: 18:58   photo_cameracanva.com    
Arta parfumului este o tradiție culturală în comunitățile arabe de mii de ani. Folosirea parfumurilor de calitate reprezintă un semn al statutului înalt al persoanelor din societățile orientale, încă din cele mai vechi timpuri. Deși piața europeană este caracterizată de o mare diversitate, atât din punct de vedere al aromelor și combinațiilor utilizate, cât și din punct de vedere al adresabilității către consumatori cu bugete diferite, parfumurile arăbești continuă să fascineze prin intensitate, mister și persistență.

Producătorii stăpânesc măiestria de a îmbina ingrediente, condimente, flori și lemn prețios în articole diverse, care ne incită simțul olfactiv, de la odorizant de cameră cu bețișoare, pentru împrospătarea atmosferei din încăperi, și până la încântătoare parfumuri de nișă, care picură esențele tari ale Orientului asupra purtătorilor, bărbați și femei.

Ce sunt de fapt parfumurile arăbești?

Înainte de a încerca parfumurile arăbești pentru a experimenta moștenirea distinctivă a luxului oriental, trebuie să știm ce sunt de fapt parfumurile arabe. Așadar, haideți să inspirăm adânc și să cunoaștem paleta de arome puternice.

Cel mai adesea, parfumurile arăbești sunt compuse din uleiuri esențiale pure, cunoscute sub numele de ittars sau attars. Pentru că țările arabe sunt reprezentante ale cultului musulman, parfumurile orientale nu conțin alcool. În procesul tehnologic intră ingrediente prețioase precum oud, iasomie, mosc și chihlimbar, amestecate în parfumuri pe bază de ulei. Consistența emolientă a uleiurilor se imprimă într-un anumit mod pe piele, nu se evaporă atât de rapid precum esențele pe bază de alcool și astfel rezultă parfumuri arăbești persistente pentru bărbați și parfumuri îmbătătoare pentru reprezentantele sexului frumos.

Trandafirul de Damasc și tămâia au, de asemenea, roluri esențiale în procesul de realizare a parfumurilor din Orient. În afară de uleiurile attar sau ittar, tabletele de tămâie (cunoscute sub numele de dukhun sau bakhoor), așchiile de lemn parfumate cu oud (cunoscute sub numele de oud muattar) și așchiile de lemn de oud pur sunt la mare preț în parfumeria arabă. O parte a ingredientelor enumerate, precum și alte esențe florale, fructate, lemnoase și condimentate se regăsesc și în odorizantele de cameră cu bețișoare, care îmbogățesc experiența olfactivă a încăperilor cu parfumuri din O mie și una de nopți.Parfumurile arăbești se adresează fie numai bărbaților, fie sunt parfumuri de damă sau pot fi parfumuri unisex. Fiecare dintre variante captează esența unei culturi bogate în povești și simboluri.

Cum se poartă parfumurile arăbești?

Parfumurile arăbești se poartă întotdeauna cu grație și conștiința deținerii unei esențe prețioase, ceea ce înseamnă că se utilizează o cantitate mică, în zonele de puls. Aceasta va fi suficientă pentru a pulveriza moleculele de ulei parfumat, care va adăuga un plus de farmec și mister personalității și va lăsa în aer o boare adorabilă, pe care persoanele din jur o vor inhala cu nesaț.

Fie că optezi pentru voluptosul oud, pentru puternicele arome de trandafir, pentru regele condimentelor – șofranul, pentru afrodisiacul mosc sau pentru notele luminoase de ambră, pregătește-te să strălucești și în același timp să te învălui în misterul și fascinația Orientului cu piramida olfactivă generoasă a unui parfum arăbesc autentic!


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Sorin
  • person

    "cuvintele frumoase incanta prostii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right