La ce varsta incep sa apara primele riduri pe buze?

La ce varsta incep sa apara primele riduri pe buze?
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
01 Iul 2022, 19:50
       
Semnele îmbătrânirii sunt ceva normal în viață, pentru că între 25 și 30 de ani producția de colagen scade, iar pielea noastră își pierde fermitatea și elasticitatea Nu doar pentru a arăta bine, ci și pentru a preveni problemele de sănătate este foarte important să avem obiceiuri sanatoase, o rutină de îngrijire a pielii potrivită nevoilor noastre și să folosim intotdeauna protecție solară. Altfel, aceste semne precum petele și ridurile ar putea să apară mai devreme decât ne așteptăm și chiar să ne aducă unele probleme.

Ridurile și liniile fine de pe gură, din jurul gurii și din pliurile nasolabiale sunt dovezi incontestabile ale trecerii timpului. O modalitate de a le preveni este cu ajutorul cremelor care conțin retinol sau acid hialuronic, care ajută la umplerea lor și mențin pielea netedă și întinsă pentru mai mult timp.

La ce vârstă încep să apară ridurile buzelor?

Potrivit revistei Asociației columbiene de dermatologie și chirurgie dermatologică, la aproximativ 60 de ani apar riduri verticale și pielea de pe obraji pare mai lăsată. Deși există mai multe cauze pentru apariția ridurilor de tip "cod de bare", vârsta este principala, alte cauze mai puțin frecvente fiind expunerea excesivă la frig, soare sau vânt fără protecție, alimentația deficitară în vitamine și minerale, obiceiurile proaste ale pielii, cum ar fi lipsa de curățare și hidratare, fumatul, anxietatea sau tensiunea extremă care provoacă încrețirea permanentă a buzelor sau probleme de circulație în zona respectivă.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Mergea pe camp
  • person

    "agricultura nu e erotism."

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere