Tatuajele ne pot afecta sanatatea? Ce spun specialistii

Tatuajele ne pot afecta sanatatea? Ce spun specialistii
  calendar_month        
Tatuajele, o formă de exprimare artistică și personală, au devenit extrem de populare în ultimii ani, în special în rândul tinerei generații. Cu toate acestea, pe măsură ce febra tatuajelor s-a răspândit, au apărut și îngrijorările legate de potențialele riscuri pentru sănătate pe care le pot prezenta tatuajele. Dar există cu adevărat riscuri?

Experții se pronunță în sfârșit dacă tatuajele reprezintă sau nu un risc pentru sănătate, iar răspunsul lor este clar.

Presupusele riscuri pentru sănătate ale tatuajelor sunt reale sau sunt doar o legendă urbană? Abordarea acestei întrebări este esențială având în vedere numărul tot mai mare de persoane care aleg să își facă tatuaje. Deși există anumite contraindicații, în general, tatuajele reprezintă o practică sigură în mediul nostru, atunci când sunt realizate în studiouri autorizate și sunt supuse controalelor sanitare necesare.

Miguel Quintáns López, coproprietar al Nora Tattoo din Santiago de Compostela, atrage atenția că există multe dezinformări cu privire la riscurile tatuajelor și subliniază că, în prezent, acestea nu reprezintă o problemă de sănătate în mediul nostru. Această opinie este susținută de Donís Muñoz Borrás, specialist în dermatologie medico-chirurgicală și venerologie din Valencia, care afirmă că tatuajele nu reprezintă în prezent o problemă de sănătatate.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

jurnalul unei despartiri 7
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right