Trucul simplu pentru a preveni aparitia firelor albe de par, fara sa folosesti chimicale

Trucul simplu pentru a preveni aparitia firelor albe de par, fara sa folosesti chimicale
  calendar_month        
Apariția părului alb nu este întotdeauna trăită cu seninătate. Uneori, la persoanele predispuse, părul cărunt poate apărea chiar înainte de vârsta de 20 de ani. De fapt, pot exista mai mulți factori care trebuie ținuți sub control pentru a păstra culoarea naturală a părului. Vopsirea este la modă, iar schimbarea coafurii și a culorii face adesea ca o persoană să se simtă revigorată.

Cel puțin, ar fi indicat să evitați coloranții care conțin amoniac sau resorcinol, substanțe care sunt dăunătoare pe termen lung. Dacă, pe de altă parte, utilizarea vopselelor chimice este determinată doar de prezența părului cărunt, iată cum poți întârzia apariția acestuia. În orice caz, cel mai bine este să fiți atenți cu produsele cosmetice, care nu sunt potrivite pentru toată lumea. De exemplu, persoanele cu părul deosebit de fin și fragil ar face bine să folosească pigmenți naturali.

Dacă vă place nuanța naturală a părului dumneavoastră, este important să știți că culoarea părului se datorează prezenței melaninei. Aceasta este substanța care colorează, de asemenea, irisul și pielea.

La un moment dat în viața unei persoane, în ceea ce privește părul, melanocitele pot înceta să mai producă melanină. Aceasta ar fi cauza căderii părului. În plus, s-a observat că la persoanele caucaziene apariția părului grizonat este mult mai timpurie decât la persoanele de culoare. Aceștia din urmă, de fapt, încep să prezinte acest simptom al îmbătrânirii imediat după vârsta de 40 de ani, tocmai pentru că organismul lor are tendința de a produce mai multă melanină.

Când încărunțirea are o origine genetică

Părul alb este, prin urmare, un efect al morții melanocitelor, celulele responsabile de producerea melaninei. Acest lucru este valabil și în cazul în care căderea părului este destul de timpurie. În cazul în care cauza ar fi o genă defectuoasă, cum ar fi moștenirea autosomal dominantă, adică de origine parentală, ar fi, din păcate, imposibil de încetinit procesul de încărunțire.

Cum să întârzii apariția părului alb

Pentru a întârzia încărunțirea, este necesar să se reducă la minimum stresul oxidativ. Pentru a face acest lucru, este recomandabil să evitați fumatul și alcoolul. O dietă săracă își va pune, de asemenea, amprenta. De fapt, ar fi o idee bună să includeți în dieta zilnică fructe și legume, alimente bogate în antioxidanți. Nici stresul psihologic nu trebuie subestimat. De fapt, această stare a psihicului, la nivel organic, ar determina o creștere a peroxidului de hidrogen la nivelul bulbului de păr. Nu este o coincidență faptul că această substanță, pe care organismul o produce ca urmare a stresului, nu este altceva decât peroxidul de hidrogen, care este folosit, în urma unei sinteze chimice, pentru a decolora părul. Pe scurt, pentru a încetini căderea părului, este necesar să duceți o viață sănătoasă.

Recomandari