Ajuta-ti copilul sa se dezvolte! Iata 12 tipsuri pentru primele 12 luni din viata

Ajuta-ti copilul sa se dezvolte! Iata 12 tipsuri pentru primele 12 luni din viata
  calendar_month        
Pe langa ingrijirea obisnuita de care trebuie sa aiba parte orice bebelus , acesta are nevoie de sprijinul tau si pentru a putea sa se dezvolte cat mai armonios.

Primul an de viata al bebelusului tau reprezinta o perioada extrem de importanta, in care acesta va incepe sa descopere lumea pas cu pas.

Afla 12 tipsuri pentru primele 12 luni de viata ale copilului tau!


1 Prima luna

Petrece cat mai mult timp cu bebelusul tau. Stai aproape de el, pentru ca micutul tau vede cel mai bine atunci cand persoanele si lucrurile sunt foarte aproape de el.

2 A doua luna

Ajuta-ti copilul sa-si miste mainile intr-un mod coordonat. Ia-l de manute si bate din palme, canta-i. Isi va imbunatati astfel capacitatea de a se misca si de a se exprima.

3 A treia luna

Copilul invata mai multe despre coordonarea mainilor si privirii. Intinde manutele dupa obiecte si se priveste in oglinda. Incurajeaza-l cu jucarii suspendate pentru a-l face sa se intinda dupa ele.

4 A patra luna

Bebelusul isi manifesta emotiile tot mai vizibil, aratand bucurie la aparitia unor persoane sau lucruri preferate sau plangand cand este nemultumit.

5 Luna a cincea

In aceasta perioada copilul vorbeste in felul lui, incercand sa te imite. Incurajeaza-l, pentru a-si putea dezvolva limbajul. Citeste-i povesti sau arata-i obiecte si pronunta clar numele lor.

6 Luna a sasea

Copilul tau incepe sa se miste mai mult. Pune-l pe burtica si aseaza in apropierea lui o jucarie, incurajandu-l sa mearga sa o ia. Da-i jucarii pe care nu le poate inghiti si ai grija de igiena casei.

7 Luna a saptea

Copilul face miscari mai coordonate cu mainile. Invata-l sa apuce obiecte simple.

8 Luna a opta

Invata-l semnificatia sau scopul unor lucruri simple. Jucariile care intra una in alta sunt utile.

9 Luna a noua

Copilul devine fascinat de felul in care functioneaza lucrurile. Va deschide si inchide o usa de multe ori, coordonand mana cu privirea.

10 Luna a zecea

Copilul incepe sa descopere lucrurile ascunse, precum jucariile si sa faca diferenta intre lucrurile prezente permanent si celelalte.

11 Luna a unsprezecea

Vorbeste cat mai mult cu copilul tau si foloseste inclusiv limbajul corporal pentru a-l face sa inteleaga.

12 Luna a douasprezecea

La un an copilul ar putea incepe sa vorbeasca, insa fiecare se dezvolta in felul sau. Daca incepe sa rosteasca primele cuvinte bucura-te de aceasta minune si incurajeaza-l.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

CREIERUL ￯ TESTUL CONEXIUNILOR
  • person

    "fericirea depinde doar de noi"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right