Masajul bebelusului

Masajul bebelusului
  calendar_month        
Ne-am obisnuit foarte mult ca numai adultii sa beneficieze de extrem de relaxantele sedinte de masaj. Nimic mai gresit!

Si copiii nostri au nevoie de sedinte de relaxare a musculaturii incordate sau de eliberare a tensiunilor coloanei vertebrale.

Cel mai eficient mijloc de linistire a unui bebelus tensionat este reprezentat de un masaj usor, al intregului corp. Copilul se linisteste instantaneu.

Orice masaj presupune atingere, contactul dintre mainile mamei si pielea bebelusului. Si ce poate fi mai linistitor decat acest contact care ii transmite caldura si siguranta mainilor calde ale mamei?

O intreaga serie de avantaje ale masajului bebelusilor au fost evidentiate de catre medicii pediatri din intreaga lume. Iata cateva dintre ele:




Piele mai sanatoasa
Contactul mainilor mamei cu pielea copilului face ca aceasta sa se relaxeze, sa-si mentina elasticitatea si tonusul sanatos.

Celulele moarte sunt astfel exfoliate intr-un mod foarte gentil, iar pielea respira mult mai usor, asimiland nutrientii din uleiurile esentiale folosite la masaj.

Alinarea colicilor
Majoritatea bebelusilor se confrunta in anumite perioade cu episoade dureroase cauzate de aparitia colicilor abdominale.

Un masaj usor al abdomenului cu ulei pentru bebelusi in care s-au adaugat 2 picaturi de substante calmante recomandate de pediatri poate face minuni, linistind copilul si facandu-l sa se relaxeze.

Somn mai bun
Oricine stie ca dupa un masaj se doarme "imparateste".

Organismul fiind detensionat, relaxat si cu o circulatie sanguina imbunatatita, reactioneaza bine la contactul cu mediul inconjurator.

Bebelusii plangaciosi si iritati seara inainte de culcare se pot transforma radical in urma unui masaj usor al intregului corp.

Nu uitati anumite reguli atunci cand vreti sa ii oferiti bebelusului dumneavoastra un masaj relaxant:
93534.jpg


Atentie la ora de masaj
Masajul nu se efectueaza cu mai putin de o ora inainte sau dupa masa copilului.

Apasarea mainilor pe abdomen, chiar usoara, il poate determina sa vomite sau sa nu asimileze corect alimentatia.

Regleaza temperatura ambientala
In timpul masajului, bebelusul va fi dezbracat.

Asadar parintii trebuie sa fie atenti la temperatura din camera in care acesta urmeaza sa fie masat. De asemenea, pregatirea unui halat pufos in care copilul sa fie infasurat dupa masaj este necesara.

Alege suprafata potrivita
Suprafata pe care va sta copilul in timpul masajului trebuie sa nu-l incomodeze sub nici o forma.

Asadar, parintii care ii ofera bebelusului un masaj, acesta fiind asezat la ei in poala, trebuie sa reconsidere acest lucru, deoarece corpul bebelusului se relaxeaza in timpul masajului, insa coloana sa vertebrala ramane tensionata.

Recomandari