Cea mai potrivita varsta ca sa ramai insarcinata

Cea mai potrivita varsta ca sa ramai insarcinata
  calendar_month        
Daca pana acum se credea ca este ideal pentru o femeie sa ramana insarcinata pana in momentul I care implineste varsta de 30 de ani, acum datele s-au schimbat.

Un studiu efectuat la Universitatea din California de Sud arata ca femeile care devin mame dupa varsta de 35 de ani au abilitati mentale imbunatatite. De asemenea, se pare ca femeile care dau nastere dupa ce implinesc 35 de ani sau la aceasta varsta au o speranta de viata mai mare.

Perioada cea mai buna de conceptie insa este intre 25 si 35 de ani. In momentul de fata tot mai multe mame in varsta de peste 40 de ani au inceput sa devina mame, ceea ce in trecut nu se intampla. Aceste schimbari au loc din cauza contextului social, tot mai multe femei vor mai intai sa aiba o cariera, abia apoi se gandesc sa devina mame.

La studiu au luat parte peste 800 de femei

Oamenii de stiinta de la Universitatea din California de Sud au realizat teste pe 830 de femei aflate la menopauza. Acestor femei le-au fost testate abilitatile pe care le au in ceea ce priveste capacitatile de planificare, perceptia vizuala, memoria, abilitatile de atentie si de concentrare. Dupa ce au fost analizate datele, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acele femei care au avut primul copil dupa varsta de 24 de ani s-au descurcat mai bine la testele de acuitate mentala decat femeile care au devenit mame intre 15 si 24 de ani. Femeile care au avut primul copil dupa varsta de 35 de ani au avut rezultate mai bune in ceea ce priveste memoria si nivelul cognitiv.

O sarcina la o femeie in varsta de peste 35 de ani vine insa cu mai multe riscuri, printre care riscul de avort spontan, dar si de diabet gestational in sarcina.

Pana la urma, indiferent de ceea ce spun oamenii de stiinta, o femeie stie cel mai bine can este momentul sa devina mama, cand ceasul ei biologic incepe sa ticaie. Este important ca o femeie sa simta ca este pregatita sa isi asume responsabilitatea de a avea un copil.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zimbiti va rog
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right