Perioada fertila si cresterea fertilitatii la femei

Perioada fertila si cresterea fertilitatii la femei
  calendar_month        
Este important ca un cuplu care-si doreste sa aiba copii sa cunoasca intocmai cand este perioada fertila a femeii si, totodata, daca este nevoie, sa apeleze la tratamente de crestere a fertilitatii pentru ambii parteneri.

Ce inseamna perioada fertila? Cand este si cum se calculeaza?

Perioada fertila se refera la acel interval de timp dintr-o luna calendaristica in care sansele unei femei de a ramane insarcinata sunt foarte mari. Punctul maxim de fertilitatea atins de o femeie este in jurul perioadei de ovulatie, atunci cand ovarele elibereaza ovulul. Perioada fertila se afla in stransa legatura cu ciclul menstrual, astfel, pentru un ciclu menstrual stabil, adica de 28 de zile, ovulatia va avea loc in ziua a 14-a, calculata incepand de la prima zi a menstruatiei. Perioada fertila va fi considerata cu aproximativ 3 zile inainte si maxim 3 zile dupa ovulatia propriu-zisa, deoarece un ovul poate trai intre 12 si 24 de ore pana in momentul fecundarii. Pentru a se calcula intocmai perioada de ovulatie, se numara 14 zile de la prima zi a menstrei, numar de zile care trebuie sa fie egal si constant pana la prima zi de menstruatie din luna viitoare. Astfel, la un ciclu menstrual de 29 zile, ziua eliberarii ovulului va fi ziua 15, iar la un ciclu menstrual de 30 de zile, ziua de ovulatie va fi in ziua a 16-a. Femeile care nu au un ciclu mentrual regulat vor calcula mai greu perioada fertila, motiv pentru care este recomandat testul de ovulatie.

Cresterea fertilitatii la femei

Cresterea fertilitatii la femei este o conditie importanta si foarte actuala pentru a minimiza numarul de incercari al unui cuplu de a avea copii. Pentru cresterea fertilitatii feminine se recomanda, in primul rand, monitorizarea ovulatiei. Astfel, sexul facut in perioada fertila, cu precadere inainte de eliberarea ovulului, creste sansele de a ramane insarcinata. De asemenea, un rol important in in cresterea fertilitatii il joaca stilul de viata, in special alimentatia. Un meniu echilibrat, bogat in vitamine si minerale, si mentinerea greutatii corporale in limite normale stimuleaza puternic functia fertila. Totodata, remediile naturiste bazate pe consumul anumitor plante, categorie din care fac parte extractul de Maca, de Vitex Agnus Castus si Dong Quai, stimuleaza cu pana la 82% fertilitatea femeii, atat prin cresterea hormonilor sexuali, cat si prin imbunatatirea capacitatii de implantare. Astfel, cel mai bun remediu naturist pentru cresterea fertilitatii este ProFecund pentru femei , acesta, pe langa extractele amintite, avand in compozitie si cantitatea necesara de acid folic, o vitamina extrem de importanta in acest proces.

Cresterea fertilitatii la barbati

Cresterea fertilitatii nu este doar o conditie feminina, barbatii fiind in egala masura responsabili de capacitatea de a da nastere unui copil, deoarece fecundarea ovulului depinde de viabilitatea si motilitatea spermatozoizilor. Din acest motiv stimularea cantitatii de lichid seminal si a performantei intime sunt doua criterii care stau la baza cresterii fertilitatii masculine. Conform cercetatorilor germani, acidul folic in combinatie cu zincul creste numarul spermatozoizilor si imbunatateste considerabil calitatea spermei. Suplimentele alimentare sunt, din nou, un punct forte pentru cresterea fertilitatii masculine, ProFecund pentru barbati fiind extrem de eficient in acest caz, cu atat mai mult cu cat are la baza si extract de Maca.Ce este si ce face un test de ovulatie?

Testul de ovulatie este cel mai bun instrument de determinare cu exactitate a perioadei fertile. Cu toate ca exista o serie de metode populare de calculare a perioadei fertile, testul de ovulatie ramane cea mai eficienta si sigura metoda. Aceste teste de ovulatie au capacitatea de a detecta nivelul de LH urinar si, astfel, de a anunta perioada fertila. Acest hormon luteinic se regaseste tot timpul in urina, insa, in perioada fertila, concentratia acestuia creste, fapt ce traduce existenta ovulatiei, prin urmare cel mai propice moment de a face sex.

Recomandari