5 adevaruri despre adolescentii care fumeaza

5 adevaruri despre adolescentii care fumeaza
  calendar_month        
Parintii se simt adesea neputinciosi in fata problemelor cu care se confrunta copiii lor adolescenti. In timp ce este adevarat ca la aceasta varsta adolescentii ar trebui sa ia singuri decizii in legatura cu propriile lor alegeri, parintii inca ii pot influenta mai mult decat cred.

Orice adolescent se poate apuca de fumat

In fiecare zi, milioane de adolescenti se apuca de fumat si devin fumatori pentru o perioada de cel putin cativa ani. Ei vad cat de "distractiv" este sa fumezi si se pot apuca oricand de acest viciu. Chiar si copilul tau este vulnerabil.

Aproape toti tinerii se apuca de fumat in primii ani de liceu

Daca fiul tau (sau fiica ta) nu s-a apucat de fumat in primii 2 ani de liceu, este posibil sa nu se apuce niciodata de acest viciu. Acesti doi ani sunt ideali pentru a-i explica tanarului efectele grave ale fumatului.
Respectul de sine, increderea in sine si responsabilitatea il pot impiedica pe copilul tau sa se apuce de fumat

In general, tinerii nu sunt acceptati in gasca de prieteni decat daca se apuca de fumat pentru a "fi la fel ca ceilalti", ori doresc sa slabeasca sau sa scape de stres. Ajuta-l pe fiul tau sa lege prietenii, invata-l cat este de important sa aiba un corp sanatos si ajuta-l sa depaseasca momentele stresante din viata sa fara sa recurga la tigari.

Tanarul adolescent trebuie sa afle de la tine ca fumatul dauneaza grav sanatatii

In timp ce prietenii fiului tau par mai importanti decat familia sa, el va lua in considerare sfaturile pe care i le dai chiar daca nu va recunoaste acest lucru in fata ta. Asadar, spune-i chiar tu fiului tau ce efecte nocive are fumatul asupra sanatatii sale.

Daca fiul sau fiica ta fumeaza deja, nu va renunta doar pentru ca ii ceri tu

Cursurile despre cat de nociv poate fi fumatul nu va mai avea mare efect asupra persoanelor care s-au apucat deja de fumat. Copiii nu realizeaza ca sunt dependenti de nicotina decat cand este deja prea tarziu. In acest moment, copilul tau va avea nevoie de ajutor din partea medicilor si/sau psihologilor pentru a renunta la fumat si nu in ultimul rand de multa vointa.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

sa o iei de la capat
  • person

    "nu va luati dupa aparente.."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right